Let's act

Tentoonstelling

Deze zomer breken we het festival open in de richting van theater en andere kunstvormen. In de Janskerk wijden we een interactieve tentoonstelling aan gebaren en acteertechnieken uit de zeventiende en achttiende eeuw. We zoeken daarbij ook toenadering tot de cognitieve psychologie van vandaag.  

Door houdingen en bewegingen zelf uit te proberen, leren we te voelen wat een gebaar kan veroorzaken in ons eigen lijf. Al doende leren we ook om de acteerstijlen en schilderkunst van het verleden te ontcijferen. Deze disciplines volgen immers dezelfde retorische logica: kunst moet kijkers en toehoorders overtuigen door een fysieke reactie te veroorzaken en zo hun hart te raken. Dat is meteen ook het doel van de muziek.  

De barokke beeld- en theatertaal, met de focus op overdracht van overweldigende emoties, stelt fundamentele vragen aan de musici en muziekliefhebbers van vandaag en nodigt uit tot debat over de toekomst van de historische uitvoeringspraktijk. Oude muziek is nog nooit zo spannend geweest.

Openingstijden

vr 27 aug / 09.30-20.00
za 28 aug / 10.30-20.00
zo 29 aug / 13.00-20.00
ma 30 aug / 10.30-20.00
di 31 aug / 10.30-20.00
wo 1 sep / 10.30-20.00
do 2 sep / 10.30-20.00
vr 3 sep / 10.30-20.00
za 4 sep / 10.30-17.00

Gratis toegankelijk (met coronatoegangsbewijs)

Locatie: Janskerk

Janskerkhof 26, Utrecht

  

Utrechtse Aarde kunstwerken

Utrechtse Aarde | Een cadeau voor het festival

Verzameld onder de paraplu van Stichting Utrechtse Aarde creëert een groep keramisten uit de provincie Utrecht een cadeau voor het Festival Oude Muziek. Met ons retorische festivalthema als inspiratiebron verkennen zij de zeggingskracht van gebakken klei. 

In de nieuwe kunstwerken die zij speciaal voor het festival creëren, formuleren de keramisten kanttekeningen bij de kansen en gevaren van de welsprekendheid. Deze overwegend grote stukken vormen een extra parcours binnen de tentoonstelling Let’s act. Zo vormt de keramiekkunst van Utrechtse Aarde een hedendaags commentaar op wat er verder in de Janskerk te zien, te horen en te beleven is. 

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht