La Tempête / Simon-Pierre Bestion

Artist in residence

Simon-Pierre Bestion is een dertiger die weet wat hij wil: graven, vorsen, scheppen, verbinden. Tijdens de festivaleditie 2021 maakte de klavierspecialist en bezieler van La Tempête grote indruk met de uitvoering van Historia der Aufstehung van Heinrich Schütz, waarin een Libanese recitant met Byzantijnse zang de rol van verteller waarnam. Voor velen was dit het hoogtepunt van het festival. 

Bestion en La Tempête opereren niet in de marge. Hun oudemuziekpraktijk is even persoonlijk als publiek: een open atelier waarin alle middelen van vandaag in dienst staan van de respectvolle restauratie van het origineel. Zo mag La Tempête de festivalfeestelijkheden aanzwengelen tijdens het openingsconcert Bomba Flamenca, met vocale renaissancepolyfonie die wordt ontvouwd vanaf de balkons van TivoliVredenburg. Twee dagen later worden Monteverdis Mariavespers gepresenteerd als een bezwerend ritueel. In hun laatavondconcert Color, ten slotte, bevraagt het ensemble de luisterervaring in het tijdperk van de piepjonge polyfonie. 

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?

Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!