Het Festival Oude Muziek en De Tussenvoorziening – een maatschappelijke organisatie gericht op opvang, (begeleid) wonen, schuldhulpverlening en dagbesteding voor dak- en thuislozen in de stad en regio Utrecht – slaan de handen ineen. Samen willen we met diverse projecten de verbindende kracht van kunst en cultuur onderstrepen en hopen we nog meer mensen blij te maken met de mooiste oude muziek, voor en achter de schermen.

MAATJE ZOEKT MAATJE

Ruim twintig jaar geleden werd het Maatjesproject opgericht om mensen die weinig sociale contacten hebben te helpen weer onder de mensen te komen. Het principe is simpel: een vrijwilliger wordt aan een deelnemer gekoppeld en samen ondernemen ze activiteiten. Dit kan variëren van een kopje koffie drinken op een terras tot een bezoek aan een bioscoop, concert of een wandeling in het bos.

Belangrijk in het eerste contact is vertrouwen en gezelligheid. De meeste deelnemers hebben al genoeg hulpverleners om zich heen. Voor hen is het prettig om het eens niet over problemen te hebben, maar juist leuke dingen te doen.

Na een periode van een paar maanden kijken we samen met het koppel naar mogelijkheden om het sociale netwerk van de deelnemer te verbreden en hoe de vrijwilliger hierbij kan ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe contacten leggen in een nabijgelegen buurthuis of aansluiten bij een muziek- of kookclub.

Wat zoeken wij in een Maatje?
- Je bent maatschappelijk betrokken
- Je bent minimaal eens in de week/twee weken beschikbaar om 1 a 2 uur af te spreken met je Maatje
- Je bent 21+
- Je beschikt over empathisch vermogen
- Je hebt interesse in de doelgroep (mensen met een dakloze of psychiatrische achtergrond)

Wat krijg je terug?
- Bijzondere nieuwe contacten
- Het ondernemen van leuke activiteiten
- Deelname aan cursussen en activiteiten van de Tussenvoorziening

Wil je meer weten?
Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Maatjes.
Telefoon: 030-2759645
Email: maatjes@tussenvoorziening.nl