Festival Oude Muziek 2021

2021: Muziek spreekt – Let’s talk / 27 aug - 5 sep

De spreker en de musicus hebben, in principe, hetzelfde doel […] namelijk om zichzelf meester te maken van het hart van hun toehoorders, om hun passies aan te wakkeren of juist te kalmeren, en om hen nu eens naar dit gevoel, en dan weer naar het andere te leiden. – Johann Joachim Quantz, 1752

Het thema van het Festival Oude Muziek 2021 is Ars rhetorica. De hechte relatie tussen tekst en muziek, en de macht van muziek om net als het gesproken woord te communiceren, staan in het hart van dit festival.

Speciale aandacht zal er zijn voor genres waarin muziek en woorden samen gaan, zoals het luitlied en het melodrama. Maar het programma wordt vooral breed en bont. Van het vroege repertoire bij Machaut tot het classicisme, van puur vocaal bij Monteverdi tot zuiver instrumentaal bij Frescobaldi, en van geestelijke preken tot profaan theater: we laten zien hoe retorische communicatie als een rode draad door genres, nationale stijlen en tijdperken loopt.

De historisch letterkundige en hoogleraar Frits van Oostrom wordt co-curator. Hij helpt mee om het programma vorm te geven en houdt tijdelijk kantoor in onze speciale tentoonstelling in de Janskerk, die wordt omgevormd tot een retorisch speelterrein. Artists in residence worden Sébastien Daucé en zijn Ensemble Correspondances, en de Nederlandse violiste Eva Saladin.

Bekendmaking programma en start kaartverkoop

Het volledige programma van het Festival Oude Muziek wordt bekendgemaakt op vrijdag 11 juni via deze website.

Voor Vrienden die € 80 doneren start de kaartverkoop op dinsdag 15 juni. Voor Vrienden die € 40 doneren start de kaartverkoop op dinsdag 22 juni. De algemene kaartverkoop start op donderdag 1 juli

Wilt u ook minimaal een week voorsprong op de algemene kaartverkoop? Word Vriend. U ontvangt dan ook korting op al onze concerten.

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?


Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]