Tips van het Team

Ook voor de mensen achter de schermen is het Festival Oude Muziek ieder jaar weer een feest. Onze crewleden kunnen haast niet wachten tot augustus en delen graag hun concerttips!

Hitske Aspers, artistieke planning

“Ik heb het jonge ensemble La Vaghezza ontdekt via hun debuut-cd en werd meteen enthousiast van hun energie en plezier in het uitvoeren van barokmuziek. Hun tournee in het Seizoen Oude Muziek was vorig jaar een gigantisch succes. Helaas kon ik daar toen zelf niet bij zijn, dus ik ben extra blij dat ze naar het festival komen. Waan je in het zonnige, warme Italië en geniet van prachtige barokmuziek met virtuoze versieringen en lyrische melodielijnen!”

La Vaghezza: Artificii Musicali | do 31 augustus, 15.00 u | Geertekerk

Wilmer de Jong, Hoofd Kaartverkoop

“Er gaat wat mij betreft weinig boven de kleurrijke en grillige stylus phantasticus, repertoire waarin het jonge Castello Consort uitblinkt. Aangevuld met hierop geïnspireerd nieuw werk van Martijn Padding wordt dit een spannend concert.”

Castello Consort / Matthijs van der Moolen: Stylus Phantasticus, oud en nieuw | za 26 augustus, 15.00 u | Pieterskerk

Loni Verweij, Redacteur

“Luit spelen en zingen tegelijk, er zijn er weinig die het Emma-Lisa Roux nadoen. Vorig jaar was ze een van de grote verrassingen tijdens de Fringe. Dit wordt een avondje genieten, renaissance-stijl. Een fijn concert om de festivaldag mee af te sluiten.”

Emma-Lisa Roux: Cantar al liuto, chanter sur le luth | do 31 augustus, 22.30 u | TivoliVredenburg, Cloud Nine

Vera Vos, Hoofd Marketing

“Of het nou tijdens het festival is of in mijn vrije tijd, je kan mij met weinig blijer maken dan met een avondje opera. Een beetje drama en intrige, ik hou ervan! Dit festival kan ik mijn hart ophalen met verschillende operaprogramma’s, maar Purcells sprookjesachtige The Fairy Queen door de oudemuziek-royalty van Les Arts Florissants wordt een once in a life time ervaring. Dit wordt echt zo’n concert waarbij ik mijn telefoon uitzet, er eens goed voor ga zitten en mijn festivalcollega’s vraag me de komende uren niet te storen!”

Les Arts Florissants & Le Jardin des Voix / William Christie: Purcells The Fairy Queen | wo 30 augustus, 20.00 u | TivoliVredenburg, Grote Zaal

Tineke Teerink, Producent

"ĀRT HOUSE 17 is voor mij het ultieme voorbeeld hoe je oude muziek in een toegankelijk nieuw jasje steekt. Niet in de laatste plaats met een flinke dosis humor, iets dat bij ons op kantoor ook veelvuldig aanwezig is. De afgelopen jaren hebben ze telkens opnieuw verrast met een nieuwe voorstelling waarin ze humoristisch theater en oude muziek combineren. En dat allemaal van de hoogste kwaliteit!"

ĀRT HOUSE 17 / Michael Hell: The Crocodile Bar | za 26 augustus, 15.00 u | Paardenkathedraal

Judith Heeres, Office Manager

"Het Sollazzo Ensemble speelt levendige en aanstekelijke muziek uit verre tijden. Niet zoals het cliché wil, het verleden tot leven brengen, nee, ze laten horen dat deze muziek nu leeft."

Sollazzo Ensemble: Glijden en verglijden | zo 27 augustus, 15.00 u | TivoliVredenburg, Hertz

Louise Godschalk, Medewerker Kaartverkoop en Marketing

"Mijn absolute tip is: La Tempête, Mariavespers. Ik beluisterde een opname van hen en ik wist echt niet wat ik hoorde. Een klankkleur als van een gospelkoor, met diezelfde intensiteit, maar dan dus renaissance. Wondermooi."

La Tempête / Simon-Pierre Bestion: Monteverdi's Mariavespers | zo 27 augustus, 20.00 u | TivoliVredenburg, Grote Zaal

Mark Achterstraat, Boekhouder

"Tijdens mijn eerste festival in 2015 trad Vox Luminis in het kader van de opening van het uitfeest ook op de laatste zondag van het festival op. Een onvergetelijke vocale ervaring en ook dit jaar een garantie voor een mooie (bijna) afsluiting van het festival."

Vox Luminis: Bachs dubbelkorige motetten in perspectief | zo 3 september 13.00 u | TivoliVredenburg, Grote Zaal

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!