Muziek van de familie Bach

Bach & zonen op het Festival Oude Muziek (26 aug - 4 sep)

Als je vader Johann Sebastian Bach heet, liggen er als zoon twee wegen voor je open: een leven ver weg van de muziek of een pad dat langs diepe voetsporen en lange schaduwen loopt. Bachs zonen hebben zich elk een weg naar het licht gebaand. 

Carl Philipp Emanuel, alias C.P.E., was de geniale vernieuwer die de Empfindsame Stil grondvestte. Zijn droombaan was die van muziekdirecteur in Hamburg, maar wij focussen ook op het begin van zijn carrière, toen hij in dienst was bij Frederik de Grote in Potsdam.

Ook Johann Sebastian en Wilhelm Friedemann passeren de revue. Bij hun bezoek aan Potsdam in 1747 kreeg Bach senior het thema voor zijn Musikalisches Opfer – zijn meest galante werk – op een zilveren dienblad aangereikt. En Wilhelm Friedemann laat van zich horen met heftige Sturm und Drang die de grenzen van het gebruikelijke achterlaat voor een wereld van extremen.

Early Music Television

livestreams & concerten on demand

Meer over EMTV
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!