Utrechter Passion

Utrechter Passion

De Johannes-Passion van Johann Sebastian Bach weet elk jaar opnieuw honderdduizenden concertbezoekers te ontroeren. Op de onwerelds mooie muziek van Bach schreef dramaturg Thomas Höft – in 2019 nog co-curator van het Festival Oude Muziek Utrecht – een nieuwe tekst die de partituur in een universeel niemandsland trekt, ergens tussen wereldlijke praktijk en geëngageerde beleving.

De auteur verlegt de focus van de kerk naar het stadsplein met een scenario rond gebeurtenissen die in 1730 en 1731 in Utrecht plaatsvonden. De vervolging van homoseksuelen ontaardde toen in de beruchte Utrechtse sodomieprocessen, waarvan vele uitliepen op executie. Samen met topsolisten verklankt ĀRT HOUSE 17 een boodschap die vandaag gehoord moet worden.

Verenigd Rond Bach

DE UTRECHTER PASSION SITUEREN: IN CONVERSATIE MET THOMAS HÖFT

Dramaturg Thomas Höft creëerde een nieuwe tekst op de muziek van Bachs Johannes-Passion, waarbij hij de focus verlegt naar de beruchte Utrechtse sodomieprocessen die in 1730 en 1731 plaatsvonden. 
Wilt u meer weten over Thomas Höfts drijfveren en de methoden die hij gebruikte bij het maken van zijn adaptatie? In dit pre-concertinterview nodigt Rubinoff het publiek uit om in de geest van de auteur te treden.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!