Gallant Robotics

Gallant Robotics

Wat als robots galant worden? Wat als ze niet alleen functioneel gedrag vertonen, maar ook gracieus zijn in hun bewegingen, verfijnd en kwetsbaar in hun interactie en poëtisch in hun esthetiek? Dit is zomaar een greep uit de vragen die verkend zijn in het artistieke onderzoeksproject Gallant Robotics. Studenten en docenten van de ontwerp-opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) aan de Avans Hogeschool in Breda onderzochten samen met co-curator en emeritus hoogleraar Rosi Braidotti drie maanden lang wat het concept galanterie kan betekenen voor de hedendaagse interactie tussen de mens en cyber-physical systems, zoals robots.

De resultaten van het onderzoeksproject zijn in de vorm van prototypes tijdens het festival te ervaren. Ze laten zien hoe een groep jonge makers op speelse, creatieve, onverwachtse en soms functionele wijze heeft gereflecteerd op het festivalthema. Een speciaal onderdeel binnen Gallant Robotics is het live coding-evenement Roco-coding. Live coding is een kunstpraktijk waarbij in real-time digitale beelden en geluiden gecreëerd worden voor een poëtische, dansbare ervaring. De artiesten schrijven live tijdens de uitvoering code en algoritmes en improviseren zo voor het publiek.

De resultaten van Gallant Robotics zijn tijdens deze festivaleditie te zien en te ervaren van zaterdag 27 augustus t/m zondag 4 september in Museum Speelklok. Het live coding-evenement Roco-coding vindt plaats op zaterdagavond 3 september in TivoliVredenburg, Cloud Nine.

Een samenwerking met Museum Speelklok, studenten en docenten van de opleiding Communication & Multimedia Design Breda, Lectoraat Robotisering & Sensoring, Centre of Applied Research for Art, Design and Technology en Avans University for Applied Sciences

Openingstijden:
zaterdag 27 augustus 10.00-17.00
zondag 28 augustus 10.00-17.00
maandag 29 augustus 10.00-17.00
dinsdag 30 augustus 13.30-17.00
woensdag 31 augustus 13.30-17.00
donderdag 1 september 13.30-17.00
vrijdag 2 september 13.30-17.00
zaterdag 3 september 10.00-17.00
zondag 4 september 10.00-14.00

Ook iets voor u?
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!