Instrumenten in de kijker

Symposia rond historische fluiten en luiten

Het Festival Oude Muziek Utrecht is een feest vol concerten, een epicentrum van lopend onderzoek, en een plek waar wetenschappers en musici elkaar ontmoeten en inspireren. Deze editie richten we de pijlen in het bijzonder op de historische fluit en de luit.

De Stichting voor Muziekhistorische Uitvoeringspraktijk (STIMU) organiseert een driedaags symposium rond dwarsfluiten van de middeleeuwen tot vandaag. We kijken naar de instrumenten zelf, het repertoire en de toekomst. Symposiumcurator Anne Smith creëert een platform waar jonge fluitisten nieuwe perspectieven op hun instrument kunnen presenteren en connecties met de moderne fluit en andere muzikale genres kunnen verkennen.

In het kader van de Internationale Luitdagen cureert de Nederlandse Luitvereniging een symposium over de luit in de galante periode, waarin het instrument niet langer alleen als begeleiding optrad maar een steeds prominentere rol kreeg binnen de kamermuziek.

Ook iets voor u?
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!