Geister von Sanssouci

Een paradijs zonder zorgen?

‘Mijn wijngaardhuisje’, zo noemde Frederik de Grote zijn zomerresidentie in Potsdam waar de koning en zijn gasten vrijheid en vertier vonden. Sanssouci staat voor rococo in de overtreffende trap, met door de natuur geïnspireerde ornamenten, feestende bacchanten, tuinen vol met Frederiks lievelingskersen en een Chinees theehuis dat je moet zien om het te geloven. Als epicentrum van de Friderizianische Rokoko en summum van elegantie vormt het slot de symbolische spil van deze festivaleditie.

ĀRT HOUSE 17, het collectief dat vorig jaar nog jubelkritieken oogstte met een productie van Bachs Kaffeekantate!, maakt een muziektheatervoorstelling rond de koninklijke lusthof met zangers, musici, acteurs en komieken. De commedia dell’arte – een kunstvorm waaraan Frederik op latere leeftijd verslingerd raakte – levert karakters en verhaallijnen, topcomponisten uit ’s konings entourage tekenen voor de muziek.

Ook als livestream via Early Music Television op zaterdag 3 september om 20.00 uur.

ĀRT HOUSE 17 tijdens Festival Oude Muziek Utrecht 2021


Ook iets voor u?
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!