Fundatie van Renswoude

De mooiste rococo van Nederland

De Fundatie van Renswoude aan de Agnietenstraat is een baken in het Utrechtse Museumkwartier. Gebouwd in 1761 als een internaat voor weesjongens pronkt het met een statig exterieur en een weelderige inrichting. Met stucwerk met putti, elegante schoorsteenmantels, rocailles en spiegels behoort het nagenoeg originele interieur tot de mooiste historische plekjes van Nederland.

Dit prachtige Utrechtse rococomonument vormt het decor voor de klavierdemonstraties van Menno van Delft en Artem Belogurov, en voor de conversatiesalons van co-curator Rosi Braidotti. In de traditie van de achttiende eeuw ontvangt ze vrienden en geestverwanten voor prikkelende woordenwisselingen over leven en liefde, kunst en literatuur, wetenschap en politiek. Deze salons worden gelivestreamd op Early Music Television (EMTV), zodat heel de wereld onze co-curator en haar magnifieke werkkader kan ontdekken.

 

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!