Fête galante

Een dansvoorstelling voor Watteau

 

Wie naar de galante schilderkunst verwijst, denkt aan Watteaus beroemde schilderij L’embarquement pour Cythère. Het tafereel is bekoorlijk en toont verschillende koppels die vooral oog hebben voor elkaar. Ze lijken te dansen, maar welke bewegingen zouden het kunnen zijn? Die vraag verkent de Franse danser en choreograaf Hubert Hazebroucq in zijn dansvoorstelling Fête galante.

Op basis van achttiende-eeuwse choreografische bronnen en traktaten over Franse dans en lichaamscoördinatie wekt Hazebroucq de belangrijkste figuren uit Watteaus voorstelling tot leven, evenals de sferen van de verschillende Parijse taferelen die ze oproepen.

Twee zangers vormen als acteurs en commentatoren de spil van het verhaal. Ze zingen aria’s uit opera’s, divertissementen en andere theatermuziek van Franse componisten als Gillier, Rebel en Mouret. Via geprojecteerde gravures zal het beeldende universum van Watteau en zijn leerlingen de dansende en zingende personages op het podium vergezellen.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!