Prof. dr. Rosi Braidotti

Co-curator

Wij noemen onze co-curatoren graag critical friends: zielsverwanten die geen blad voor de mond nemen en ongeremd hun zin mogen doen. Dit jaar is het woord aan Rosi Braidotti, universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht, theoreticus van het posthumane en activiste.

Zij benadert het galante ideaal als sociale code, waarbij ze veel verder kijkt dan de achttiende eeuw alleen. Galanterie, hoffelijkheid en gedragsregels verbindt ze met Het boek van de hoveling van renaissanceauteur Baldassare Castiglione. Deze modellen werken door tot op vandaag.

In een reeks salons staat Rosi Braidotti stil bij onderwerpen als conversatiekunst, ‘zachte’ diplomatie, technologische (n)etiquette en hedendaagse omgangsvormen, van GeenStijl tot Beste Beatrijs. Een samenwerking met designstudenten opent de deuren naar de wereld van de algoritmen, met het programmeren van galante robots als streefdoel. Braidotti’s werkplek: de rococo regentenzaal van de Fundatie van Renswoude.

Een samenwerking met Museum Speelklok, studenten en docenten van de opleiding Communication & Multimedia Design Breda, Lectoraat Robotisering & Sensoring, Centre of Applied Research for Art, Design and Technology en Avans University for Applied Sciences

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!