Beiaardfestival Oude Muziek

Galante klokken

De klokken van de zeventiende-eeuwse Hemony-beiaard vormen de klinkende stem van de Domtoren. Als vaste waarde op het festivalprogramma krijgen ze ook dit jaar hun eigen showcase met beiaard-eminenties en jong talent. Vol charisma en virtuositeit vertalen de beiaardiers het galante concertrepertoire naar een robuuste klankwereld die festivalsterren als J.S. en C.P.E. Bach of de broers Benda in een ander licht toont.

Het wereldberoemde carillon begeleidt bezoekers van de ene concertlocatie naar de andere, maar nóg leuker is het om even aandachtig te luisteren naar het lied van de Domtoren, bijvoorbeeld in Flora’s Hof op de hoek van het Domplein en de Servetstraat: het fijnste luisterplekje van de hele stad.

Noteer ook dat het Utrechts Klokkenluiders Gilde op zaterdag 27 augustus om 12.00 uur alle veertien luidklokken van de Domtoren, inclusief de enorme Salvatorklok uit 1505, laat galmen over de stad. Dit groot gelui klinkt slechts enkele keren per jaar. Het zorgt altijd weer voor een ontroerend en indrukwekkend moment.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!