Bachs virtuele Himmelsburg

Bachbox

Een festival pas een muziekfestival als de hele stad muziek ademt. Door straten en pleinen in te palmen, wordt het podium voor oude muziek in Utrecht elk jaar een beetje breder en toegankelijker. Verwacht in 2022 ook een nieuwe muziekervaring op de Neude. Hier kunt terecht voor de Bachbox (die ook leuk is voor kinderen).

Deze interactieve installatie neemt u mee naar de Himmelsburg: de in 1774 door vlammen verteerde slot-kapel in Weimar, met helemaal bovenin een tribune speciaal voor de musici. Voor deze kapel componeerde Bach zijn vroege cantates. Onze collega’s van de Thüringer Bachwochen slaagden erin de kapel virtueel te reconstrueren, met hulp van een groep onderzoekers en ontwikkelaars. Uitgerust met 3D-bril en hoofdtelefoon kunnen we nu afreizen naar deze verloren ruimte waarvoor Bach zijn composities creëerde.

In samenwerking met de Thüringer Tourismus GmbH en de Thüringer Bachwochen

Openingstijden: vrijdag 26 augustus t/m zondag 4 september, elke dag van 11.00 tot 19.00. 

Een bezoek aan de Bachbox is helemaal gratis, dus loop langs om te kijken of er op dat moment plek is of reserveer een plaats via Himmelsburg.de of ter plaatse bij de Bachbox.

 

Ook iets voor u?
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!