Nederlandse Bachvereniging

Artist in residence

Een residentie tijdens het grootste oudemuziekfestival ter wereld: een gepast cadeau voor een eeuweling, toch? Nationale muziektrots de Nederlandse Bachvereniging viert haar honderdste verjaardag en verdient daarmee absoluut een ereplaats op het festivalaffiche. Zéker dit jaar, want het Bach-specialisme van dit Utrechtse gezelschap past perfect bij een editie waarin de oude Bach en zijn zonen centraal staan. 

Met C.P.E.’s Magnificat knalt het festival uit de startblokken. Daarnaast pakt het ensemble uit met de pasticcio-passie Wer ist der, so von Edom kömmt: een topstuk rond Grauns Ein Lämmlein geht und trägt die Schuld, dat ook werk van Johann Sebastian Bach en Telemann bevat.

Dat de musici ook solistisch zeer wel uit de voeten kunnen, is te beleven in een serie intieme salonconcerten met vlammende muziek en persoonlijke toelichtingen voor slechts een handjevol publiek. We maken de residentie af met de lezingenreeks Verenigd rond Bach over oude muziek in Nederland, gecureerd door Kailan Rubinoff.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!