Let's act

Tentoonstelling

In de zomer van 2021 braken we het festival open in de richting van theater en andere kunstvormen. In de Janskerk wijdden we een interactieve tentoonstelling aan gebaren en acteertechnieken uit de zeventiende en achttiende eeuw. We zoeken daarbij ook toenadering tot de cognitieve psychologie van vandaag.  

Door houdingen en bewegingen zelf uit te proberen, leren we te voelen wat een gebaar kan veroorzaken in ons eigen lijf. Al doende leren we ook om de acteerstijlen en schilderkunst van het verleden te ontcijferen. Deze disciplines volgen immers dezelfde retorische logica: kunst moet kijkers en toehoorders overtuigen door een fysieke reactie te veroorzaken en zo hun hart te raken. Dat is meteen ook het doel van de muziek.  

De barokke beeld- en theatertaal, met de focus op overdracht van overweldigende emoties, stelt fundamentele vragen aan de musici en muziekliefhebbers van vandaag en nodigt uit tot debat over de toekomst van de historische uitvoeringspraktijk. Oude muziek is nog nooit zo spannend geweest.

De tentoonstelling was t/m 4 september 2021 elke dag in de Janskerk te zien en is nu online te bekijken.

ONLINE TENTOONSTELLING
Bekijk
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!