Internationaal Van Wassenaer Concours

Uitslag IVWC 2021 - The Baroque Edition

Amaconsort 1ste prijs: € 3.000
Teun&Teun 2de prijs: € 2.000, publieksprijs en OOM-prijs (afzonderlijke jury; een concerttournee tijdens het Seizoen Oude Muziek)
Ensemble Hesperi 3de prijs: € 1.000
Ensemble ConCorda finalist

Alle finalisten ontvangen een masterclassvoucher ter waarde van € 500

Deelnemers

AMACONSORT Zwitserland
Lea Sobbe blokfluiten
Lena Rademann viool
Martin Jantzen viola da gamba
Halldór Bjarki Arnarson klavecimbel


COHAERE ENSEMBLE
 Polen
Marta Korbel viool
Monika Hartmann cello 
 
Natalia Olczak klavecimbel


DELTA TRIO België
Marie Toriu viool
Clemence Schiltz viola da gamba
Ugo Turcat klavecimbel


ENSEMBLE CONCORDA Oostenrijk
Lukas Michael Hamberger viool
Eva-Maria Hamberger klavecimbel


ENSEMBLE HESPERI Engeland
Mary-Jannet Leith blokfluiten
Magdalena Loth-Hill viool
Florence Petit cello
Thomas Allery klavecimbel


TEUN&TEUN Nederland
Teun Wisse blokfluiten
Teun Braken klavecimbel

THE BAROCK M ENSEMBLE Rusland
Anna Yanova viool
Felix Antipov cello, viola da gamba
Marina Belova luit
Daria Volobueva klavecimbel

Jury

Krijn Koetsveld (voorzitter)
Krijn Koetsveld is oprichter en artistiek leider van het Internationaal Van Wassenaer Concours, dirigent van het Nieuw Bach Ensemble en artistiek leider van Le Nuove Musiche en van Monteverdi XL, waarmee hij alle madrigalen van Monteverdi heeft opgenomen.
 
Eva Saladin
Eva Saladin is artistiek leider van Ensemble Odyssee en concertmeester van La Cetra Barockorchester Basel en Gli Angeli Genève. De Nederlandse violiste experimenteert met historische speeltechnieken, versieringen en improvisatie. Ze is artist in residence van het Festival Oude Muziek Utrecht 2021.

Fred Jacobs
Luitist Fred Jacobs speelt bij The Gabrieli Consort & Players, de Nederlandse Bachvereniging en het Monteverdi-ensemble van de Bayerische Staatsoper in München. Hij doceert luit en theorbe aan het Conservatorium van Amsterdam.

Inês d'Avena
Inês d’Avena is een specialist op het gebied van Italiaanse barokblokfluiten en Napolitaans barokrepertoire voor de blokfluit. Ze is artistiek leider van La Cicala en medeoprichter van New Collegium en Schifanoia.

Stefanie True
De Canadese sopraan Stefanie True is te horen op de belangrijkste oudemuziekfestivals van Europa. Ze soleerde in opera’s en oratoria van Bach, Händel en Rameau bij onder andere de Academy of Ancient Music, Il Gardelino en de Nederlandse Bachvereniging.

Over het internationaal van wassenaer concours

Het Internationaal Van Wassenaer Concours (IVWC) is het oudste concours voor oudemuziekensembles in Nederland. Sinds 2014 vindt het driedaagse evenement plaats tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht.

Na een preselectie worden de ensembles tijdens de openbaar toegankelijke halve finale beoordeeld door een internationale vakjury. De ensembles die in deze ronde afvallen, krijgen een coachingsessie van (een van) de juryleden aangeboden. In de finale strijden maximaal vier ensembles om verschillende geldprijzen en een betaalde concerttournee. Bovendien ontvangen alle finalisten een masterclassvoucher die ze kunnen inwisselen voor coaching door een musicus van hun eigen keuze. Op deze manier krijgen ze de kans om te (blijven) leren van hun muzikale voorbeelden.

Sinds 2019 wordt het IVWC niet langer tweejaarlijks, maar jaarlijks gehouden, met een afwisselende focus op vroeg (middeleeuwen en renaissance), midden (barok / basso continuo) en laat (klassiek en romantiek) repertoire, uitgevoerd op historische instrumenten.

In 2021 staat het IVWC in het teken van repertoire uit de barok (1600-1750). Net als in eerdere edities zal de jury bestaan uit internationaal vermaarde musici. Het IVWC 2021 zal van 1 t/m 3 september tijdens het Festival Oude Muziek plaatsvinden. De inschrijvingen zijn inmiddels geopend.

 

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!