Festival Oude Muziek 2020

Het alternatieve Festival Oude Muziek 2020 was de intiemste editie in de geschiedenis van het festival (lees hier het persbericht). Het alternatieve online/offline programma met 160 concerten met publiek en 21 livestreams werd in korte tijd opgezet na annulering van het reguliere festival als gevolg van de coronamaatregelen. Anders dan het jaarlijkse festival speelde het programma zich behalve in thuisstad Utrecht ook in tien andere Nederlandse steden af. Naast de 160 live concerten met publiek, was er een omvangrijk online luik: via YouTube en Facebook schakelden bezoekers uit de hele wereld in op de dagelijkse livestreams en archiefopnames, 72 stuks in totaal. Daarnaast zetten we met NPO Radio 4 een radiofestival op met concertregistraties uit de voorbije tien jaar. Zoals vanouds was er in Utrecht een beiaardfestival en voor de amateurzanger was er zelfs een online scratch o.l.v. topdirigent Giulio Prandi en zangers van zijn Coro Ghislieri.

Intieme setting

De opzet van dit festival was klein en fijn: op het podium stonden een, twee of drie musici, met een Nederlandse nationaliteit of in ons land wonend en werkend. De setting was intiem, met plaats voor gemiddeld 40 toehoorders. We programmeerden de concerten twee keer achter elkaar op dezelfde dag. Hiermee verdubbelden we het aantal stoelen en bleef de concertzaal toch veilig. Zo maakte deze alternatieve editie het mogelijk dat musici en publiek opnieuw bij elkaar kwamen, online en offline. Het heeft gezorgd voor onvergetelijke concertervaringen, die bij de liveconcerten nog werden versterkt door de uitzonderlijke, intieme setting.

Werkgelegenheid voor Nederlandse musici

Met dit alternatieve festival hebben we een statement gemaakt: we geven niet op. Het is van het grootste belang dat we onze Nederlandse musici steunen. Met het grote volume aan concerten hebben we substantieel werkgelegenheid gecreëerd voor Nederlandse musici, die buitengewoon hard zijn getroffen door de coronacrisis. Die verantwoordelijkheid hebben we graag op ons genomen.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!