Jong in oude muziek

De toekomst op het podium

Tijdens de fringe, het Internationaal Van Wassenaer Concours en tal van festivalconcerten kon u de voorbije jaren in Utrecht heel wat aanstormend oudemuziektalent ontdekken. In 2019 geven we nieuwe ensembles een extra duwtje in de rug, met nog meer concerten door musici die met een frisse benadering en vol ambitie aan de weg timmeren.

Zoals steeds prijken heel wat namen van Nederlanders of afgestudeerden aan Nederlandse conservatoria op het programma. Het internationale succesverhaal van het in Den Haag geformeerde Vox Luminis is bekend. Maar er staan ook jonge musici, zoals Lucie Horsch en Eva Saladin, en ensembles, zoals Odyssee en Stile Galante, klaar om het stokje over te nemen.

Welke kant het met de Nederlandse ensemblecultuur opgaat, wordt ook het onderwerp van een debat. Is Nederland nog steeds gidsland zoals in de jaren tachtig en negentig, of is er iets veranderd? Welke koers varen onze ensembles in internationale wateren? Welke rol spelen overheden daarbij? Voor iedereen met een hart voor muziek in en uit Nederland.

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?
Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!