Documentaire 2019

Napoli - de vergeten hoofdstad van de muziek

 

De lekkerste keuken van Italië, de mooiste baai van Europa, een paradijselijke plek. Maar ook: chaos in het verkeer, vuilnisoorlogen en georganiseerde misdaad. De documentaire Napoli – Music’s Forgotten Capital schetst een beeld van deze stad van tegenstellingen en solidariteit. Co-curator van het festival Thomas Höft gaat op zoek naar verhalen voor zijn gesprekkenreeks Storie Napoletane.

Music of Naples

Tussen de vijftiende en de achttiende eeuw groeide Napels uit tot een van Europa’s belangrijkste muziekcentra. De stad vertoonde een opvallend gunstig klimaat voor artistieke innovatie. Het muzieklandschap was er buitengewoon divers dankzij de aanwezigheid van het (vice)koninklijke hof, de muziekpraktijk in kerken, broederschappen en liefdadigheidsinstellingen, de financiële steun van gegoede burgers en de populariteit van lied en dans in het openbare leven.

In het tweede deel van de documentaire vertellen dr. Mariafederica Castaldo (Fondazione Pietà de’Turchini) en klavecinist Andrea Buccarella (Abchordis Ensemble) meer over Napels als muzikale schatkist. 

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!