Storie Napoletane

Verhalen over Napels

Napels is een stad met vele lagen: van de oudheid tot nu, van rijk tot arm, van religie tot Camorra. Co-curator Thomas Höft strikte een reeks boeiende gasten voor een gezamenlijke zoektocht – met lezingen en gesprekken – naar het Napels van vroeger en nu.

Bijzondere aandacht is er voor de solidariteit onder de bevolking. Napels is de enige Europese metropool met een binnenstad zonder gentrificatie: alle lagen van de bevolking wonen en leven hier samen. Het vergrootglas gaat ook over de avant-garde, het groeiende toerisme, de scepsis tegenover politieke en justitionele integriteit, de femminielli als derde sekse en de hedendaagse beeldvorming van Napels bij auteurs als Elena Ferrante en Roberto Saviano.

De Storie napoletane worden opgeluisterd door de pianiste Olga Pashchenko. En de Napolitaanse actrice Cristina Donadio – bekend als 'Scianel' uit de serie Gomorra – neemt elke dag plaats in het panel. Van stof tot gesprek tot voedsel voor de ziel: deze verhalen zijn er om verteld – en doorverteld – te worden.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!