Thomas Höft

Co-curator

Na de geslaagde doortocht van Björn Schmelzer vorig festival, neemt ditmaal de schrijver, regisseur en dramaturg Thomas Höft de handschoen op als co-curator. Deze kleurrijke verschijning uit de Duits-Oostenrijkse theater- en operawereld staat bekend als een blijmoedige en maatschappelijk geëngageerde visionair.

De wereld van de oude muziek kent hij op z’n duimpje. Höft cureert het Styriarte-festival dat Nicolaus Harnoncourt stichtte in Graz, hij runde een oudemuziekwerkplek in Keulen en tekende voor de jongste editie van de Musikfestspiele Potsdam Sanssouci. In Storie napoletane – een reeks ochtendlijke discussies en lezingen – legt Höft verbanden bloot tussen artistieke, politieke en sociale onderwerpen. Daarnaast tekent hij voor de enscenering van Agar et Ismaele, een bijbeloratorium van Scarlatti rond het uiteengroeien van de joods-christelijke en islamitische tradities. Kers op de taart is het komische opera-intermezzo Il Ciarlatano.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!