MARCO MENCOBONI

Artist in residence

Warmhartig, flamboyant en genereus in alles wat hij doet: als Marco Mencoboni langskomt, is het feest. De klavecinist en specialist van de Italiaanse renaissance en barok tekent als artist in residence voor drie producties en een zangworkshop op maat van het festivalthema. Ook is hij dinsdag 27 augustus te gast in de talkshow Storie napoletane met als thema 'Camorra: de kracht van La Famiglia'.

Voor een ode aan de klaviervirtuoos Giovanni Maria Trabaci neemt hij zelf plaats aan het klavecimbel. In een groots opgezet avondconcert rond Diego Ortiz, de Spaanse componist die in dienst was van de vicekoning van Napels, doet Mencoboni met zijn ensemble Cantar Lontano waar hij in excelleert: experimenteren met ruimtelijke effecten. Ten slotte treedt het gezelschap aan met het requiem van Durante: ‘Een intense productie met ijzersterke muziek, waarin onze sopraan Valentina Mastrangelo – de rijzende ster van het belcanto – volop kan schitteren,’ aldus de maestro.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!