Artem Belogurov, Octavie Dostaler-Lalonde & Victor García García

Rapsodische sonates voor cello en fortepiano

Live opgenomen op 27 augustus 2022 in TivoliVredenburg Cloud Nine, Utrecht

Met een EMTV-abonnement heeft u toegang tot dit concert...

...en de rest van onze catalogus met 300+ concerten, lezingen en documentaires.

EMTV Basic € 7,99 / maand - maandelijks opzegbaar

EMTV Premium € 90 / jaar - kijk extra voordelig

over dit concert

Jong toptalent: Artem Belogurov op fortepiano en Octavie Dostaler-Lalonde en Victor García García op cello. Met kamermuziek van twee componistengeneraties nemen ze het hart van de Duitse Empfindsamkeit in het vizier. In een vierluik van sonates figureren éminences grises Christoph Schaffrath en Franz Benda naast jonkies Anton Fils en Johann Christoph Friedrich Bach.

Musici

Octavie Dostaler-LalondeVictor García García cello
Artem Belogurov fortepiano 

over de uitvoerenden

Of het nu gaat om de moderne concertvleugel, klavecimbel, het clavichord of verschillende soorten historische piano’s: Artem Belogurov voelt zich erop thuis. Hij werd geboren in Letland, groeide op in Oekraïne en woont sinds 2014 in Amsterdam. Hij is actief als solist, met zijn duopartner de celliste Octavie Dostaler-Lalonde en als lid van het ensemble Postscript. In Nederland trad hij op in onder andere het Festival Oude Muziek en Wonderfeel Festival. 

De Canadese celliste Octavie Dostaler-Lalonde treedt zowel solistisch, in kamermuzikaal verband als met grotere ensembles op. In Nederland speelde ze onder meer in het Festival Oude Muziek, het Grachtenfestival en de MuziekHaven. Ze maakt tevens deel uit van het ensemble Postscript, dat vorig jaar tijdens het Festival te horen was. Aan onderzoek hecht ze veel waarde; ze vindt het leuk om nieuwe vondsten in haar eigen musiceerpraktijk toe te passen.

 

Programma

Franz Benda 1709-1786
Sonate in D voor cello en basso continuo

Andante

Allegro

Allegretto
 

Christoph Schaffrath 1709-1763
Sonata a Due per il cembalo overo luto e violoncello in C major 

Allegretto

Adagio

Allegro
 

Johann Christoph Friedrich Bach 1732-1795
Sonate voor cello en fortepiano in A

Allegro

Larghetto

Rondo. Allegretto
 

Anton Fils 1733-1760
Sonate voor cello en basso continuo in A Op. 5 nr. 1 

Allegro moderato

Adagio

Allegro
 

Fortepiano: gebouwd door Gerard Tuinman (2019) in opdracht van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF), kopie van een J. A. Stein met twee uitwisselbare klavieren (1783). Het instrument behoort tot de collectie Willem G. Vogelaar en is door het NMF in bruikleen gegeven aan Artem Belogurov.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!