Artem Belogurov & Menno van Delft

Klavierdemonstratie ‘für Kenner und Liebhaber’

Live opgenomen op 26 augustus 2022 in de Fundatie van Renswoude, Utrecht

BESCHIKBAAR VANAF 1 APRIL 2023

over dit concert

Meester Menno van Delft en Artem Belogurov banen zich in dit lecture-recital een weg door het fascinerende achttiende-eeuwse klavierspectrum, waarin de zoektocht naar expressiviteit leidde tot de bouw van vernieuwende instrumenten. Klavichord en tangentenvleugel staan broederlijk naast unieke instrumenten zoals het ‘clavecin royal’ en een Silbermann-fortepiano zoals vader Bach die wellicht heeft gekend. 

Musici

Artem Belogurov & Menno van Delft

over de uitvoerenden

Of het nu gaat om de moderne concertvleugel, klavecimbel, het clavichord of verschillende soorten historische piano’s: Artem Belogurov voelt zich erop thuis. Hij werd geboren in Letland, groeide op in Oekraïne en woont sinds 2014 in Amsterdam. Hij is actief als solist, met zijn duopartner de celliste Octavie Dostaler-Lalonde en als lid van het ensemble Postscript. In Nederland trad hij op in onder andere het Festival Oude Muziek en Wonderfeel Festival. 

Menno van Delft studeerde orgel bij Piet Kee en Jacques van Oortmerssen, klavecimbel bij Anneke Uittenbosch, Gustav Leonhardt en Bob van Asperen en muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Als docent klavecimbel, klavichord en basso continuo aan de conservatoria van Amsterdam en Hamburg. In 2018 was hij een van de oprichters van MouseEar, een kleine, nomadische concertorganisatie die op diverse plekken in en buiten Amsterdam concerten organiseert rondom historische klavierinstrumenten. 

Programma

programma

Ook iets voor u?
Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?
Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!