Let’s talkshow! / Prof. dr. Frits van Oostrom

De retoriek van het Festival Oude Muziek

Lezing tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht 2021

Met een EMTV-abonnement heeft u toegang tot dit concert...

...en de rest van onze catalogus met 300+ concerten, lezingen en documentaires.

EMTV Basic € 7,99 / maand - maandelijks opzegbaar

EMTV Premium € 90 / jaar - kijk extra voordelig

over deze lezing

Een week festivalgekte na jaren van dromen en plannen, wat doet dat met een mens? Festivaldirecteur Xavier Vandamme en artistiek adviseur Jed Wentz blikken terug op de voorbije festivalperiode, laten proeven van de adrenaline en de roes, en steken met hun onvermoeibare bevlogenheid de vlam in de pan van de laatste Let’s talkshow!

Voertaal: Nederlands


sprekers

Prof. dr. Frits van Oostrom spreker
Xavier Vandamme, dr. Jed Wentz
 centrale gasten
Eva Saladin viool

over de sprekers

Prof. dr. Frits van Oostrom is Universiteitshoogleraar in Utrecht. Hij is gespecialiseerd in de Nederlandse letterkunde van de Middeleeuwen. Voor zijn wetenschappelijk werk kreeg hij in 1995 de Spinozaprijs. Zijn boek Maerlants wereld werd in 1996 bekroond met de AKO Literatuurprijs en in 2018 ontving hij de Libris Geschiedenisprijs voor zijn boek Nobel streven. Van Oostrom was co-curator van het Festival Oude Muziek Utrecht 2021.

Violiste Eva Saladin studeerde in 2013 summa cum laude af aan de Schola Cantorum Basiliensis met een master barokviool. Ze bestudeert en experimenteert met historische speeltechnieken en -stijlen en met versiering en improvisatie. Saladin leidt het Amsterdamse Ensemble Odyssee, is concertmeester van La Cetra Barockorchester Basel en Gli Angeli Genève, en speelt met ensembles als Il Profondo en Profeti della Quinta. In 2021 was Saladin artist in residene van het Festival Oude Muziek Utrecht. 

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?

Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!