STORIE NAPOLETANE

CAMORRA: DE KRACHT VAN LA FAMIGLIA

Live opgenomen op 27 augusus 2019 in de Janskerk, Utrecht

Met een EMTV-abonnement heeft u toegang tot dit concert...

...en de rest van onze catalogus met 300+ concerten, lezingen en documentaires.

EMTV Basic € 7,99 / maand - maandelijks opzegbaar

EMTV Premium € 90 / jaar - kijk extra voordelig

over deze lezing

Thomas Höft zoekt naar de verhalen van Napels, vroeger en vandaag. Te gast zijn artist in residence van het Festival Oude Muziek Utecht 2019 Marco Mencoboni en Gert Hage, journalist en auteur van Napels. Een duivels paradijs. Onderwerp van gesprek: de oudste en grootste criminele organisatie van Italië. De Napolitaanse Camorra heeft zijn wortels in de zeventiende eeuw en is volgens een sterk hiërarchisch familiesysteem georganiseerd. Ook de Napolitaanse actrice Cristina Donadio – bekend als 'Scianel' uit de maffiaserie Gomorra – neemt plaats in het panel. 

Voertaal: Engels

sprekers

Cristina Donadio verteller
Olga Pashchenko piano
Gert Hage, Marco Mencoboni gesprek
Thomas Höft gesprek en curator in residence Festival Oude Muziek 2019

over de sprekers

Thomas Höft studeerde kunstgeschiedenis, literatuur, muziekwetenschap en psycholinguïstiek in Hamburg. Als schrijver, regisseur en dramaturg is hij actief in verschillende kunstdisciplines. Hij maakte verschillende grote exposities en is de auteur Welt aus Eisen, waarvoor hij de Oostenrijkse Staatspreis Buchkunst kreeg. Hij is schreef toneelstukken en libretti voor verschillende Duitse operahuizen. Höft is als dramaturg betrokken bij het Festival styriarte Graz en Psalm Graz. Hij was directeur van ZAMUS en artistiek directeur van het Festes für Alte Musik, beide in Keulen. In 2018 en 2019 is hij dramaturg van de Musikfestspiele in Potsdam Sanssouci. Hij is co-curator van het Festival Oude Muziek Utrecht 2019. 

Olga Pashchenko is een Russische pianiste, organiste, klaveciniste en fortepianiste. Ze studeerde aan het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou bij Alexei Lubimov, Olga Martynova en Alexei Shmitov. In 2013 en 2014 sloot ze haar vervolgstudie fortepiano en klavecimbel af bij Richard Egarr. In 2013 lanceerde ze tevens haar eerste solo-cd met muziek van Beethoven, Dussek en Mendelssohn, gevolgd door een opzienbarende opname met pianovariaties van Beethoven. Tijdens het Festival Oude Muziek 2016 was Pashchenko artist in residence. 

Marco Mencoboni is klavecinist, organist en musicoloog. Hij is actief als solist en als continuospeler in verschillende Italiaanse ensembles. Met zijn in 2007 opgerichte Cantar Lontano wil hij onbekende componisten uit de renaissance uit de vergetelheid te trekken. Hij is artist in residence van het Festival Oude Muziek Utrecht 2019. 

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!