Postscript & Laila Cathleen Neuman

Proserpina

Live opgenomen op 29 augustus 2021 in Gasthuis Leeuwenberg, Utrecht

Met een EMTV-abonnement heeft u toegang tot dit concert...

...en de rest van onze catalogus met 300+ concerten, lezingen en documentaires.

EMTV Basic € 7,99 / maand - maandelijks opzegbaar

EMTV Premium € 90 / jaar - kijk extra voordelig

over dit concert

De Nederlandse sopraan Laila Cathleen Neuman specialiseert zich in historische acteertechnieken. In deze voorstelling past ze de theatrale principes van de Amsterdamse acteur en schilder Johannes Jelgerhuis (1770-1836) toe op het melodrama Proserpina: een negentiende-eeuwse versie van de Romeinse mythe, ontstaan uit een samenwerking tussen Goethe en zijn muziekdirecteur Carl Eberwein.  

musici

Laila Cathleen Neuman sopraan

Postscript
Aysha Wills traverso
Tomoe Badiarova viool 
Emma Williams viool
Iteke Wijbenga altviool 
Octavie Dostaler-Lalonde cello
Jesse Solway contrabas
Artem Belogurov fortepiano

Irene Sorozabal sopraan
André Pérez tenor
Sebastiaan Ammerlaan, Andreas Goetze bas

programma

Johann Wolfgang von Goethe 1749-1832 / Carl Eberwein 1786-1868
Proserpina (1815)

over de uitvoerenden

Laila Cathleen Neuman studeerde klassieke zang aan het Giuseppe Verdi-conservatorium in Milaan en ‘Lied en Oratorium’ aan het Mozarteum in Salzburg. Ze is ze regelmatig als solist te horen in internationale opera- en oratriumproducties. In haar promotieonderzoek aan de Universiteit Leiden bestudeert ze de theatrale erfenis van Johannes Jelgerhuis en Aaron Hill en mogelijke toepassingen hiervan op de historische uitvoeringspraktijk voor zangers.  

De kernbezetting van Postscript bestaat uit Aysha Wills (traverso), David Westcombe (traverso), Octavie Dostaler-Lalonde (cello) en Artem Belogurov (klavecimbel). Het jonge ensemble won de eerste prijs op de internationale Gebrüder Graun-competitie in 2018 en presenteerde zijn eerste opname in 2019. De musici willen boeiende concerten creëren door oude muziek via historisch onderzoek en experimenten te benaderen. 

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!