STEFANIE TRUE & SHIZUKO NOIRI

O Solitude

Live opgenomen op 25 augustus 2020 in de Gertrudiskapel, Utrecht 

Met een EMTV-abonnement heeft u toegang tot dit concert...

...en de rest van onze catalogus met 300+ concerten, lezingen en documentaires.

EMTV Basic € 7,99 / maand - maandelijks opzegbaar

EMTV Premium € 90 / jaar - kijk extra voordelig

over dit concert

Sopraan Stefanie True en luitiste Shizuko Noiri brengen liederen bijeen van onder anderen John Dowland, Thomas Campion en Henry Purcell. Dit concert maakte deel uit van het Festival Oude Muziek Utrecht 2020. 

Musici

Stefanie True sopraan 
Shizuko Noiri luit

Programma

John Dowland 1563-1626 
Come again, sweet love doth now invite 
Praeludium instrumentaal 
Weep you no more sad fountains 
Thomas Campion 1567-1620 
Shall I come, sweet love, to thee? 
Fain would I wed a fair young man 
Never weather-beaten sail 
 
Robert Johnson ca. 1583-1633 
Have you seen but a white lily grow? 
Dear, do not your fair beauty wrong 
Nicholas Lanier 1588-1666 
Mark how the blushful morn 
No more shall meads be deck'd with flowers 
William Webb ca. 1600-1657 
As life, what is so sweet 
 
Henry Purcell 1659-1695 
O solitude 
An evening hymn 

over de uitvoerenden

De sopraan Stefanie True, geboren in Canada, voelt zich thuis op zowel het opera- als het concertpodium. Ze verscheen in veel van 's werelds grootste concertzalen en theaters. Stefanie heeft veel en herhaalde samenwerkingen gehad met ensembles als Vox Luminis, La Risonanza en La Cicala, waarmee ze diverse audio- en video-opnames heeft gemaakt. In 2011 behaalde Stefanie de eerste plaats in de London Handel Singing Competition (Adair Prize) en won ze de tweede prijs in de John Kerr Award-wedstrijd 2010 in Kent, Verenigd Koninkrijk. Ze studeerde zang bij Catherine Robbin aan York University (Toronto) en studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Barbara Pearson, Diane Forlano, Jill Feldman en Michael Chance, waar ze haar masteropleiding Oude Muziek voltooide.

Shizuko Noiri, geboren in Kyoto, Japan, studeerde af in musicologie aan het Doshisha Women College in Kyoto. Ze studeerde vervolgens luit bij Ichiro Okamoto. Later verhuisde ze naar Zwitserland, waar ze haar studie voortzette aan de Schola Cantorum Basiliensis, gespecialiseerd in de luit- en renaissance- en barokuitvoeringspraktijken, bij Eugen Dombois en Hopkinson Smith. Ze behaalde haar diploma in 1991. Shizuko Noiri speelde onder René Jacobs en heeft de afgelopen twintig jaar in vele operaproducties opgetreden. Ze heeft masterclasses gegeven in Aix-en Provence, Tsjechië en aan de Tokyo University of the Arts.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!