Ensemble Melpomen / Conrad Steinemann & Kees Boot

Homerus' Odysseia

Live opgenomen op 31 augustus 2021 in TivoliVredenburg, Utrecht

Met een EMTV-abonnement heeft u toegang tot dit concert...

...en de rest van onze catalogus met 300+ concerten, lezingen en documentaires.

EMTV Basic € 7,99 / maand - maandelijks opzegbaar

EMTV Premium € 90 / jaar - kijk extra voordelig

over dit concert

Van de grote verhalenvertellers uit de geschiedenis zetelt de Griekse dichter Homerus op de hoogste troon. Gewapend met aulos, lyra, kithara, kymbala en stem gaat Ensemble Melpomen bijna drie millennia terug in de tijd om zich door de roep van Helena, Kirke, Penelopeia en de sirenen te laten verleiden. De Nederlandse acteur Kees Boot leidt het publiek als verteller door de verschillende episoden van Homerus’ epos.

over de uitvoerenden

Ensemble Melpomen wordt geleid door Conrad Steinmann en wijdt zich aan de muzikale herontdekking van het klassieke Griekenland. Het ensemble treedt op in verschillende formatiefs, zoals met zangers en bespelers van barbitos, percussie en aulos. De meeste leden studeerden aan de Schola Cantorum in Bazel, het instituut dat Conrad Steinmann en de vioolbouwer Paul J. Reichlin bovendien een beurs verleende voor hun onderzoek naar Griekse instrumenten.

Kees Boot istudeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en deed eindexamen in 1995. Kees Boot brak door bij het grote publiek toen de Cup-a-Soup reclame op tv verscheen hij speelden de haastige manager John. Hij was verder te zien in televisie series, films en theater.

programma

Muziek op episoden uit het epos Odysseia van Homerus, rond 700 v.Chr.

musici

Kees Boot verteller

Ensemble Melpomen
Arianna Savall
 barbitos, zang
Martin Lorenz tympanon, kymbala
Giovanni Cantarini zang, lyra, kithara
Conrad Steinmann aulos, kymbala en muzikale leiding

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!