Louise Acabo & Thomas Höft

Kuhnaus Biblische Historien 4, 5 & 6

Live opgenomen op 29 augustus 2021 in de Lutherse Kerk, Utrecht

Met een EMTV-abonnement heeft u toegang tot dit concert...

...en de rest van onze catalogus met 300+ concerten, lezingen en documentaires.

EMTV Basic € 7,99 / maand - maandelijks opzegbaar

EMTV Premium € 90 / jaar - kijk extra voordelig

over dit concert

De piepjonge maar indrukwekkende klaveciniste Louise Acabo, de grote ontdekking van het Festival Oude Muziek 2019, zorgt voor een onvergetelijke verhalenronde. De bijbelse avonturen van Hizkia, Gideon en Jacob krijgt ze ingefluisterd door Johann Kuhnau: drijvende kracht van het Leipziger Thomascantoraat vóór Bach en componist van de vroegste programmamuziek uit de geschiedenis.

musici

Louise Acabo klavecimbel
Thomas Höft verteller

programma

Johann Kuhnau 1660-1722
Sonate IV: Der todtkrancke und wieder gesunde Hiskias 
Sonate V: Der Heyland Israelis, Gideon 
Sonate VI: Jacobs Tod une Begräbnis
(uit: Musicalische Vorstellung einiger biblischer Historien, Leipzig 1700)

over de uitvoerenden

De Franse klaveciniste Louise Acabo is een van de meest veelbelovende spelers uit de jongste generatie. In 2018 won ze op negentienjarige leeftijd de eerste prijs van het prestigieuze klavecimbelconcours Corneille in Rouen. De geboren Straatsburgse studeerde aan de Schola Cantorum in Bazel.  

Thomas Höft studeerde kunstgeschiedenis, literatuur, muziekwetenschap en psycholinguïstiek in Hamburg. Als schrijver, regisseur en dramaturg is hij actief in verschillende kunstdisciplines. Hij maakte grote exposities en is de auteur van Welt aus Eisen, waarvoor hij de Oostenrijkse Staatspreis Buchkunst kreeg. Hij is schreef toneelstukken en libretti voor verschillende Duitse operahuizen. Höft was directeur van ZAMUS en artistiek directeur van Festes für Alte Musik, beide in Keulen. In 2018 en 2019 was hij dramaturg van de Musikfestspiele in Potsdam Sanssouci, en in 2019 co-curator van het Festival Oude Muziek Utrecht. 

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!