Coronamaatregelen

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 15 december, 14:00 uur

LET OP: wegens aangescherpte coronamaatregelen zijn onderstaande concerten geannuleerd. Kaartkopers zijn via de mail op de hoogte gebracht. 

  • Tournee Contactus (9 t/m 12 december)
  • Tournee Vox Luminis (15 t/m 19 december)
  • Tournee Officium Ensemble (20 t/m 22 december)
  • Charpentierdag (15 januari Amsterdam, 16 januari Utrecht)

Wij houden ons altijd aan de maatregelen afgekondigd door de Rijksoverheid. We houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via deze pagina, onze Facebookpagina en onze nieuwsbrief. Heeft u kaarten gekocht? Dan sturen wij u voor aanvang een servicemail met alle relevante informatie.

Coronatoegangsbewijs (QR-code)


Iedere concertbezoeker van 13 jaar of ouder moet beschikken over een coronatoegangsbewijs (een QR-code).
Het coronatoegangsbewijs maakt u met een vaccinatiebewijs, negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud of een herstelbewijs. Dit coronatoegangsbewijs is, in combinatie met een geldig concertkaartje en een identiteitsbewijs (ID-kaart, rijbewijs of paspoort) uw toegang tot het concert. Op de site van de Rijksoverheid leest u hier meer over. Let op: het gele boekje of een ander document is volgens de overheid geen geldig coronatoegangsbewijs (zie overheid.nl).

Coronatoegangsbewijs (QR-code) aanmaken
U kunt op uw smartphone uw coronatoegangsbewijs aanmaken:

1. Download de CoronaCheck-app (iOS of Android).
2. Open de app. Er wordt u gevraagd om een bewijs toe te voegen (een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud).
3. Bij alle drie de opties wordt gevraagd om in te loggen met uw DigiD. In het geval van een negatieve test moet u ook de ophaalcode invullen die u krijgt bij de testuitslag. Meer informatie over DigiD vindt u op digid.nl.
4. Na het inloggen krijgt u op de app automatisch een QR-code te zien. Dit is uw coronatoegangsbewijs en dit moet u tonen bij de ingang van de concertzaal. Neem de telefoon waarmee u het coronatoegangsbewijs heeft aangemaakt dus mee naar het concert.

In het filmpje op de site van coronacheck.nl wordt een en ander helder uitgelegd.

Let op: indien u niet in het bezit bent van een DigiD, wacht niet te lang met het aanvragen van een code. Hier gaan enkele werkdagen overheen. Op deze website kunt u een DigiD aanvragen.

Geen smartphone?
Heeft u geen smartphone maar wilt u wel in het bezit komen van een coronatoegangsbewijs? U kunt ook een papieren coronatoegangsbewijs aanmaken om uit te printen. Dat kunt u op deze pagina doen. U doorloopt dezelfde stappen als hierboven aangegeven.

Geen computer, smartphone of DigiD?
Beschikt u niet over een computer of een smartphone, maar wel over een DigiD? Vraag dan of iemand in uw omgeving u kan helpen. Als dat niet mogelijk is of u geen DigiD heeft, dan kunt u een papieren coronatoegangsbewijs aanvragen via het gratis helpdesknummer 0800-1421 (vanuit het buitenland: +31 70 750 37 20), dagelijks bereikbaar van 08.00-20.00 uur. De QR-code wordt dan per post naar u opgestuurd. Houdt u rekening met een verwerkingstijd van minimaal vijf werkdagen.

Mocht u andere digitale problemen hebben rondom het verkrijgen van een coronatoegangsbewijs, dan vindt u op deze pagina van de overheid meer informatie.

Bezoekers uit het buitenland
Bent u met een Europees Digitaal Corona Certificaat (DCC) op basis van een vaccinatie- of herstelbewijs van een ander land naar Nederland gekomen? U kunt dezelfde QR-code ook gebruiken om onze concerten te bezoeken. 

Bent u naar Nederland gekomen met een DCC op basis van een testbewijs? Of heeft u een vaccinatiebewijs van buiten de EU? Dan laat u zich voor uw concertbezoek testen. Uw negatieve test mag bij de start van het concert niet ouder zijn dan 24 uur.

Ik moet getest worden
Een afspraak om getest te worden maakt u gratis op een testlocatie naar keuze via www.testenvoortoegang.orgVanaf twee weken voordat het concert plaatsvindt kunt u een afspraak maken. Wacht niet te lang met het maken van uw afspraak: het kan zijn dat de testlocatie van uw keuze vol zit en dat u moet uitwijken naar een andere locatie.

De meeste testlocaties werken met testen die gebruik maken van een diepe neusafname. Mocht u dit liever niet hebben, dan kunt u bellen met 088 - 777 08 09, zij kunnen u verwijzen naar testlocaties die werken met een diepe keelafname.

Let op: de testuitslag is maximaal 24 uur geldig.

Bij controle kunnen onze medewerkers alleen zien of u beschikt over een geldig coronatoegangsbewijs, niet of u gevaccineerd, getest of onlangs hersteld bent.

Overige maatregelen


Moet ik een mondkapje dragen bij de concerten van Seizoen Oude Muziek?
Sinds zaterdag 6 november zijn mondkapjes weer verplicht in openbare ruimtes waar geen coronatoegangsbewijs nodig is. Het kan voorkomen dat u op sommige concertlocaties bij binnenkomst een mondkapje moet dragen, omdat de controle van het coronatoegangsbewijs bijvoorbeeld pas plaatsvindt bij de ingang van de zaal. We verzoeken vriendelijk te allen tijde de aanwijzingen van de medewerkers van Seizoen Oude Muziek en de concertlocatie op te volgen.

Vanwege een medische aandoening kan ik geen mondkapje dragen. Mag ik dan wel concerten van het Seizoen Oude Muziek bezoeken?
Mensen die vanwege een medische aandoening geen mondkapje kunnen dragen, zijn vrijgesteld van de mondkapjesplicht. U moet dit wel kunnen aantonen, mocht daarom worden gevraagd.

Ik heb kaarten gekocht, maar kan vanwege corona niet naar het concert komen. Kan ik mijn geld terugkrijgen?
Indien u vanwege corona niet naar het concert kan komen, kunt u misschien iemand anders blij maken met uw kaarten. Indien u dat niet wilt, neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op via kaartverkoop@oudemuziek.nl of telefonisch: 030 232 90 10 (ma t/m vr van 10.00 - 16.00 uur). U kunt dan uw aankoopbedrag volledig terugkrijgen, of omzetten in een donatie voor de Stichting Vrienden Oude Muziek. Dit kan tot maximaal twee uur voor aanvang van het concert.

Wat als het concert moet worden geannuleerd vanwege corona?
Als een concert moet worden geannuleerd vanwege corona, kunt u altijd uw aankoopbedrag volledig terugkrijgen. Mocht dat het geval zijn, dan nemen wij hierover contact met u op. Zo koopt u altijd zorgeloos kaarten.

Welke maatregelen neemt Seizoen Oude Muziek om mijn bezoek zo zorgeloos mogelijk te maken?
Wij volgen altijd de maatregelen van de Rijksoverheid zoals die gelden op het moment van uw bezoek. Op dit moment betekent dat: hoesten en niezen in uw elleboog, regelmatig uw handen wassen, en toegang tot de concertzaal met een coronatoegangsbewijs.

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Email is verplicht!