The Tallis Scholars passe-partout

vrijdag 01 september 2023 15:00

Passe-partout 3 dagen (8 concerten)

Prijzen:

Normaal € 200 / Vriend € 180

(excl. transactiekosten)
OVER HET CONCERT:

THE TALLIS SCHOLARS 50 JAAR

‘De noten moeten doen wat hij wil; andere componisten moeten doen wat de noten willen.’ Kerkhervormer Martin Luther begreep als geen ander de impact van zeggingskracht, transparantie en retoriek, en loofde met deze woorden de meest geroemde onder de Frans-Vlaamse polyfonisten: Josquin Desprez.

Twee jaar terug herdachten we in Utrecht nog Josquins sterfdag. Tijdens dit festival brengen The Tallis Scholars een heildronk uit op de componist… en op hun eigen vijftigste verjaardag. Die vieren ze met een heuse Josquinmarathon. In drie dagen en acht concerten zingen ze alle missen van de man die geen verdere introductie behoeft dan alleen zijn voornaam: zo diep heeft de oudemuziekbeweging hem in het hart gesloten.

Deze zomer golft Josquins magistrale polyfonie in de Domkerk van traditie naar vernieuwing. Schilderen, speuren en vlechten met stemmen, altijd genieten: deze concertreeks is de ideale luistergids om Josquins oeuvre te ontdekken.

Word vriend
meer...

musici

The Tallis Scholars
Peter Phillips muzikale leiding

Iets voor u?
Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?

Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!