Theaterfestival OverActing

NIEUW! van de makers van het Festival Oude Muziek
vrijdag 02 december 2022 17:00
Prijzen:

Regulier €5,00 - €23,00 / CJP/student €5,00 - €10,00

excl. transactiekosten
OVER HET CONCERT:

Theaterfestival OverActing: een mix van theater en muziek, wetenschap en kunst, emotie en verstand. Met theatervoorstellingen, lezingen, spoken word performances en workshops gaat OverActing op zoek naar de kracht van theatertradities uit het verleden. Van stille films tot Griekse tragedies. De heftige gebaren, poses en gezichtsuitdrukkingen van honderd jaar geleden kunnen we niet meer begrijpen, laat staan ervan genieten. Of toch wel? We nemen je mee op een overrompelende emotionele reis langs acteerstijlen die nu verloren lijken. Confronterend? Misschien. Spannend? Absoluut! Na dit festival kijk je met nieuwe ogen naar het theater van nu. 

Ga naar overacting.nl voor meer informatie en kaarten.

lezing: emotions and actingEmoties zijn essentieel voor theater. Theatermakers streven ernaar om emoties bij hun publiek op te roepen, en het publiek verwacht op zijn beurt iets te voelen tijdens de voorstelling. In de oudheid al draaide alles in het theater om emoties. Maar waar gaat het dan precies over? En hoe zit het met de emoties van acteurs, op en naast de bühne? Twee onderzoekers, een uit de sociale psychologie en een uit de theaterwetenschap, bespreken wat emoties zijn, wat het betekent om ze tot uitdrukking te brengen, hoe we emoties van anderen kunnen begrijpen en hoe acteren dit proces kan beïnvloeden.

Voertaal: Engels
Sprekers: dr. Disa Sauters & João Luís Paixão

Locatie: Leidse Schouwburg, Bonbonnière
Tijd: 17.00 - 18.00
Prijs: regulier €5,00 - CJP/student €5,00

Film: Nosferatu - a symphony of horrorsNosferatu
(1922), een van de bekendste stomme films, viert dit jaar zijn honderdjarig bestaan. De krachtige, expressionistische stijl van de film heeft zijn vermogen om het publiek te charmeren en angst in te boezemen niet verloren. Het verhaal is gebaseerd op de roman Dracula van Bram Stoker, maar vertelt zijn eigen perverse verhaal over psychologische horror en seksuele disfunctie, die in schril contrast staan met de ‘normaliteit’ van de burgerlijke Biedermeier-samenleving. De emotionele lading van de film wordt tijdens OverActing versterkt en ondersteund door de livemuziek van de pianiste Olga Pashchenko. De partituur, die Jed Wentz speciaal voor haar maakte, bestaat uit meesterwerken van componisten als Mendelssohn, Liszt en Chopin en wordt uitgevoerd op een historische piano.

Voertaal: Duitse tussentitels met Engelse ondertiteling

Locatie: Leidse Schouwburg, Grote Zaal
Tijd: 19.30 - 21.00
Prijs: regulier €15,00 - CJP/student €10,00

Met live muziek door Olga Pashchenko op historische piano

Café belle epoque: De chansons van Yvette Guilbert

In deze muzikale evocatie van een Parijse salon staat de chanteuse Yvette Guilbert (1865-1944) centraal, die middeleeuwse liederen vertolkte in Parijse cafés. In een nu eens frivole, dan weer sensuele muziekselectie leiden zangeres Katarina Livljanic en pianist Danijel Detoni het publiek met muziek van Satie en Debussy naar de coulissen van het beroemde Montmartre-cabaret Le Chat Noir.

Voertaal: Frans met Nederlandse ondertiteling

Locatie: Volkshuis, Theaterzaal
Tijd: 22.00 - 23.00
Prijs: regulier €23,00 - CJP/student €10,00

Mogen we iets vragen?
Wat is de belangrijkste reden voor uw bezoek vandaag?
Antwoord is verplicht
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht!