Getijdendag (passe-partout)

Muzikaal reciteren van ochtend tot nacht
zaterdag 04 september 2021 07:00
Prijzen:

Normaal € 84 / Vriend € 75 (voor 6 concerten)

OVER HET CONCERT:

De Getijdendag is een festival-in-het-festival dat de verschillende stonden en gezangen van het koorgebed doorloopt. Met zes concerten tussen dauw en schemering geven Hendrik Vanden Abeele en de betoverende vrouwenstemmen van Psallentes een muzikale impressie van een dag in het leven van een kloosterling. Leidraad is het officie dat de dertiende-eeuwse monnik Jean de Cornillon schreef voor Sacramentsdag, een liturgisch feest dat in 1246 door het bisdom van Luik werd ingesteld.

Muziek en woord reiken elkaar de hand in de zorgvuldig samengestelde programma’s met hymnen, antifonen en gereciteerde psalmen. Kantelpunt in de dag is de Messe de Tournai: een van de vroegste meerstemmige toonzettingen van het ordinarium, en een boeiende mix van traditionele, eigentijdse en vooruitstrevende elementen.

Voor de Getijdendag zijn zowel losse concertkaarten als een passe-partout beschikbaar.

Word vriend

Koop kaarten met korting

Ja, ik word vriend

Musici

Sarah Van Mol, Veerle Van Roosbroeck, Lisa De Rijcke, Sarah Abrams, Amélie Renglet, Barbara Somers, Kerlijne Van Nevel, Elisabeth Colson, Rozelien Nys zang

Hendrik Vanden Abeele muzikale leiding

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
E-mail is verplicht