A nocte temporis & Chœur de Chambre de Namur

Clérambault: dramatisch genie maal drie
vrijdag 03 september 2021 20:00
Prijzen: Evenement

€ 15

Passe Partout

€ 80

Over het programma:

Verfijnd, intelligent en een stem uit duizenden: Reinoud Van Mechelen is een musicus die u live móét hebben gehoord. Voor dit concert brengt de jonge tenor zijn eigen ensemble a nocte temporis en het Chœur de Chambre de Namur in stelling: een gepast kaliber voor de emotierijke partituren van Louis-Nicolas Clérambault.

Van hymne tot cantate tot oratorium: de Franse baroktitaan toont zich een rasverteller die met rake karakteriseringen, inventieve instrumentaties en grondige woordschilderingen moeiteloos schakelt tussen dramatische registers. A nocte temporis won talloze prijzen met zijn opname van Clérambaults cantates in een kleine bezetting. Dit keer gaat het ensemble voor ‘barok-extra-large’.

Heeft u hulp nodig bij het kijken? Klik dan hier

Bekijk hier teksten en vertalingen.

Biografie

Na jaren samengewerkt te hebben met dirigenten als William Christie, Philippe Herreweghe en Hervé Niquet stichtte de tenor Reinoud Van Mechelen in 2016 zijn eigen ensemble. A nocte temporis startte als kamermuziekensemble maar is inmiddels uitgegroeid tot barokorkest. Het gezelschap bracht zeer goed ontvangen cd’s uit met muziek van onder anderen Johann Sebastian Bach en Marc-Antoine Charpentier. Tot nu toe bracht het ensemble zeer goed ontvangen cd’s uit met muziek van onder anderen. Hun album met muziek van Louis-Nicolas Clérambault werd onderscheiden met onder andere een CHOC de Classica, een Diapason d'Or, een Diamant d’Opéra en een Le Choix de France Musique award.

Sinds zijn oprichting in 1987 promoot het Chœur de Chambre de Namur het muzikaal erfgoed van Wallonië. Het repertoire van het kamerkoor reikt van de middeleeuwen tot het heden. Sinds 2010 is de Argentijnse dirigent Leonardo García Alarcón artistiek leider van het koor en werkt het regelmatig samen met diens ensemble Cappella Mediterranea. Ook werkt het koor vaak met gastdirigenten.

Programma

Louis-Nicolas Clérambault 1676-1749
L'histoire de la femme adultère
La muse de l'opéra ou les caractères lyriques
Te Deum

Programma onder voorbehoud

Hulp nodig bij het kijken?
Klik hier
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Email is verplicht!