Let’s talkshow! / Prof. dr. Frits van Oostrom

Muziek in de politiek
vrijdag 03 september 2021 12:30
Prijzen: Evenement

€ 0

Passe Partout

€ 80

Over het programma:

Wie beter te bevragen over de muzikaliteit van een succesvol redenaar dan een hoogleraar Journalistiek en Nieuwe Media, tevens koorzanger en trouwe bezoeker van ons festival? Jaap de Jong vertelt over de impact van stem en muzikaliteit bij het publieke spreken en legt daarbij de goede (en slechtere) sprekers in de hedendaagse politieke arena onder het vergrootglas. U kijkt en luistert nooit meer met dezelfde ogen en oren naar politici.

Prof. dr. Jaap de Jong centrale gast
Augustin Lusson viool

Voertaal: Nederlands
Duur: ca. 90 minuten

Heeft u hulp nodig bij het kijken? Klik dan hier

Biografie

De Umberto Eco van de Lage Landen, winnaar van de Spinozapremie en de AKO Literatuurprijs, leidende stem van de Canon van Nederland: het Trojaanse paard van het Festival Oude Muziek 2021 heet Frits van Oostrom. Met zijn scherpe vernuft, kritische blik en warme hart is hij de gedroomde co-curator voor deze editie.  

Spraakmakend en welsprekend: zo kennen we deze gepassioneerde mediëvist, die als literatuurwetenschapper een diepe voeling heeft met de ars rhetorica. Als inspirator, uitdager en toetssteen stelt Van Oostrom het programma scherp. Daarnaast prikkelt hij in zijn Let's talkshow! halsstarrige dovemansoren en maakt hij de tongen los: meerstemmigheid als antidotum voor vastgeroeste opinies en ongenuanceerde zedenpreken.

Hulp nodig bij het kijken?
Klik hier
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Email is verplicht!