Ensemble Correspondances / Sébastien Daucé & Frits van Oostrom

Buxtehudes Membra Jesu nostri
vrijdag 27 augustus 2021 20:00
Prijzen: Evenement

€ 0

Passe Partout

€ 80

Over het programma:

Festivalresident Sébastien Daucé zet het festival in gang met een van de markantste werken uit het oeuvre van Dieterich Buxtehude, het idool van de jonge Bach en boegbeeld van de even complexe als fijnzinnige stylus fantasticus. We zetten ons schrap voor de Membra Jesu nostri: een passiecyclus voor vocaal-instrumentaal ensemble en solisten met zeven cantates in zes delen – meteen de meest breedgeschouderde compositie die de organist uit Lübeck naliet.

De tekst, een reeks mystieke meditaties rond het lichaam van de gekruisigde verlosser, grijpt wellicht terug naar de middeleeuwse auteur Arnulf van Leuven. Dat is waar onze co-curator Frits van Oostrom om de hoek komt kijken. Zijn interventies kaderen Buxtehudes compositie en voorzien die van literaire doorkijkjes.

Heeft u hulp nodig bij het kijken? Klik dan hier

Bekijk hier teksten & vertalingen.

Het concert is binnenkort op deze pagina terug te kijken. Als u een Facebook account heeft, kunt u het concert al terugkijken via de Facebookpagina van AVROTROS Klassiek.

Biografie

Sébastien Daucé is organist en klavecinist. In 2009 stichtte hij Ensemble Correspondances om minder bekend repertoire uit zeventiende-eeuws Frankrijk nieuw leven in te blazen. Naast zijn werk als uitvoerend musicus doet hij onderzoek naar ditzelfde repertoire. Daucé en Ensemble Correspondances zijn verbonden aan théâtre de Caen, het Louvre en de opera en kapel van Versailles. In 2021 zijn Daucé en zijn ensemble artist in residence van het Festival Oude Muziek Utrecht.

Ensemble Correspondances werd in 2009 opgericht door de organist en klavecinist Sébastien Daucé. Het ensemble legt zich toe op Franse religieuze muziek uit de zeventiende eeuw, in het bijzonder op het repertoire van componist Marc-Antoine Charpentier. De opnamen van het ensemble werden onder andere bekroond met de Choc de Classica 2014, een ECHO voor World Premiere Recording of the Year 2016 en een Diapason d’Or 2018. Ensemble Correspondances is artist in residence van het Festival Oude Muziek Utrecht 2021.

Programma

Dieterich Buxtehude 1637-1707
Membra Jesu nostri
I. Ad pedes
II. Ad genua
III. Ad manus
IV. Ad latus
V. Ad pectus
VI. Ad cor
VII. Ad faciem


Dieterich Buxtehude
Klaglied

Programma onder voorbehoud

Hulp nodig bij het kijken?
Klik hier
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Email is verplicht!