Vox Luminis / Lionel Meunier

Cavalieri's Rappresentatione di Anima e di Corpo
donderdag 02 september 2021 20:00
Prijzen: Evenement

€ 15

Passe Partout

€ 80

Over het programma:

1600 was een kantelpunt in de muziekgeschiedenis: Emilio de’ Cavalieri verlegde de grenzen van het muziekdrama tot vlak bij de opera. In Rappresentatione di Anima e di Corpo – het vroegste nog bewaarde theaterstuk volledig voorzien van muziek – bekvechten Lichaam en Ziel om het mooist, met een plekje in de hemel als inzet.De musici van Vox Luminis halen alles uit de kast om te bewijzen dat Cavalieri’s dramma per musica ondanks zijn morele les geen bloedeloze zondagspreek is: met echo-effecten, vocale pingpongspelletjes, knetterende ensembles, virtuoze sinfonia’s, koor én dansmuziek is elke minuut van dit meesterwerk er een om in te lijsten.

Heeft u hulp nodig bij het kijken? Klik dan hier

Bekijk/download hier de teksten & vertalingen.

Programma

Emilio de’ Cavalieri ca. 1550-1602
Rappresentatione di Anima e di Corpo (1600)


Programma onder voorbehoud

Biografie

Vox Luminis is een solistenensemble dat in 2004 door Lionel Meunier werd opgericht aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Het ensemble legt zich voornamelijk toe op vocale muziek uit de zestiende tot en met de achttiende eeuw, maar werkt ook samen met instrumentalisten. Vox Luminis heeft inmiddels dertien cd’s gerealiseerd, waaronder een opname van Schütz’ Musikalische Exequien, en een cd getiteld English Royal Funeral Music, waarop muziek van onder anderen Purcell te horen is. Tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht 2015 was het ensemble artist in residence.

Hulp nodig bij het kijken?
Klik hier

Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Email is verplicht!