Let’s talkshow! / Prof. dr. Frits van Oostrom

Retoriek en muziek bij de paus
woensdag 01 september 2021 12:30
Prijzen: Evenement

€ 0

Passe Partout

€ 80

Over het programma:

Co-curator Frits van Oostrom werd met klem verzocht géén blad voor de mond te nemen tijdens deze festivaleditie. En dus mag het ook gaan over geheimen en mysteries, bijvoorbeeld van het Vaticaan. Met theoloog Paul van Geest, die als eerste Nederlander werd benoemd tot lid van de Pauselijke Theologische Academie en een ingewijde in die heilige hallen, zal het gaan over traditie, symboliek en hoe de muziek leeft voor kardinalen.

Prof. dr. Paul van Geest centrale gast
Johannes Keller klavecimbel

Voertaal: Nederlands

Duur: ca. 90 minuten

Heeft u hulp nodig bij het kijken? Klik dan hier

Biografie

De Umberto Eco van de Lage Landen, winnaar van de Spinozapremie en de AKO Literatuurprijs, leidende stem van de Canon van Nederland: het Trojaanse paard van het Festival Oude Muziek 2021 heet Frits van Oostrom. Met zijn scherpe vernuft, kritische blik en warme hart is hij de gedroomde co-curator voor deze editie.  

Spraakmakend en welsprekend: zo kennen we deze gepassioneerde mediëvist, die als literatuurwetenschapper een diepe voeling heeft met de ars rhetorica. Als inspirator, uitdager en toetssteen stelt Van Oostrom het programma scherp. Daarnaast prikkelt hij in zijn Let's talkshow! halsstarrige dovemansoren en maakt hij de tongen los: meerstemmigheid als antidotum voor vastgeroeste opinies en ongenuanceerde zedenpreken.

Hulp nodig bij het kijken?
Klik hier
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Email is verplicht!