Claron McFadden & Mike Fentross

Italiaanse liefdesliederen uit de barok
zondag 29 augustus 2021 12:30
Prijzen: Evenement

€ 0

Passe Partout

€ 80

Over het programma:

Sopraan Claron McFadden en luitist Mike Fentross brengen een programma met hartstochtelijke liefdesliederen uit de Italiaanse barok. Met onder meer muziek van Barbara Strozzi, Alessandro Piccinini en Claudio Monteverdi. Dit concert maakte deel uit van het Festival Oude Muziek Utrecht 2020.

Heeft u hulp nodig bij het kijken? Klik dan hier

Ziet u na het inloggen en toevoegen van het concert op de uitzendtijd nog geen video?
Ververs dan de webpagina via de adresbalk in uw browser of met F5 (Windows) of Cmd + R (Apple).

Biografie

Sopraan Claron McFadden studeerde aan de Eastman School of Music in New York. Ze maakte haar operadebuut in 1985 op het Holland Festival. McFadden heeft sindsdien een grote reputatie verworven als concertzangeres in zowel traditioneel als modern repertoire als ook barok. Als soliste werkte ze met grote namen als William Christie, Fabio Biondi en Frans Brüggen en met orkesten als het Residentie Orkest, The Budapest Festival Orchestra en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Operarollen had ze onder andere in producties van La Scala, De Nederlandse Opera en de Bayerische Staatsoper. Cd-opnames maakte ze van onder meer Rameaus Les Indes Galantes (o.l.v. William Christie) en Monteverdis Il Ritorno d’Ulisse in Patria (o.l.v. René Jacobs). Tijdens de Rotterdamse Operadagen 2019 mocht Claron McFadden een speciale oeuvreprijs in ontvangst nemen. In april 2020 werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

De Nederlandse luitist en dirigent Mike Fentross heeft zijn sporen als oudemuziekspecialist ruimschoots verdiend. Hij werkt in heel Europa als dirigent, solist en continuospeler, is artistiek leider van het ensemble La Sfera Armoniosa, dirigent van La Sfera Armoniosa Orchestra en doceert hoofdvak luit en basso continuo aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2017 dirigeerde hij een Purcell-programma in de Philharmonie van Essen. De concertregistratie op het label Challenge Records International werd met veel lof in de pers ontvangen. Datzelfde jaar verscheen een solo-cd met nieuw ontdekte muziek van John Dowland. 

Programma

Barbara Strozzi 1619-1677
Che si può fare

Giovanni Girolami Kapsberger 1580-1651
Canzona prima

Luzzasco Luzzaschi 1545-1607 
Primavera

Alessandro Piccinini 1566-1638
Toccata VI

Barbara Strozzi
Lagrime mie

Giovanni Girolami Kapsberger
Passacaglia

Claudio Monteverdi 1567-1643
Si dolce è'l tormento

Alessandro Piccinini
Ciaccona

Sigismondo d'India 1582-1629
Piangono al pianger mio

Claudio Monteverdi
Quel sguardo sdegnosetto

Hulp nodig bij het kijken?
Klik hier
Cookies

We helpen u ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hieronder in. Lees meer in onze privacyverklaring.

[2]
[1]
Welkom bij eMTV!
Wachtwoord vergeten
Email is verplicht!