Kristen Witmer, Thomas Triesschijn & Aljosja Mietus

Leeuwarden, Doopsgezinde Kerk - concert 2
woensdag 02 september 2020 20:00
Alleen aan kassa
Prijzen:

Normaal € 23 | Vriend € 20 | CJP/student € 10 

OVER HET CONCERT:

Door de coronamaatregelen hebben onze concerten een beperkte zaalcapaciteit. We programmeren hetzelfde concert daarom twee keer na elkaar. Zo verdubbelen we het aantal stoelen en houden we de concertzaal toch veilig. 

Kaarten worden ongeplaceerd verkocht. Dat betekent dat het niet mogelijk is om zelf een stoel te kiezen. Een van onze medewerkers zal u of uw huishouden op de concertlocatie een plaats toewijzen.  

Let op: Aan de zaal vindt geen kaartverkoop plaats. Kaarten kopen gaat alleen online of via telefonische bestelling. De kaartverkoop sluit de dag voorafgaand aan het concert om 15.00 uur. Heeft u hulp nodig bij het online bestellen? Neem contact op met kaartverkoop@oudemuziek.nl of 030 232 9010.

Op deze pagina hebben we alle coronamaatregelen onder elkaar gezet.  

Programma

Georg Philipp Telemann 1681-1767 
Cantate: Seele, lerne dich erkennen, TWV 1:1258  
Aria: Seele, lerne dich erkennen 
Recitatief: Ein Vögelchen, dem noch die Glieder zu zart und weich 
Aria: So will ich dich mit Freuden küssen 
 
Johann Sebastian Bach 1685-1750 
Aria: Die Seele ruht  
(uit: Cantate ‘Herr Jesu Christ, wahr’ Mensch und Gott,’ BWV 127) 
 
Georg Philipp Telemann 
Sonatine voor blokfuit in c, TWV 41:c2 instrumentaal 
Largo 
Allegro 
Dolce 
Vivace 
 
Johann Sebastian Bach  
Aria: Mit zarten und vergnügten Trieben  
(uit: Cantate ‘Die Freude reget sich,’ BWV 36b) 
 
Georg Philipp Telemann 
Cantate: Die Zufriedenheit, TWV 20:29 
Aria: Fraget nicht, vergnügte Freunde 
Recitatief: Ich schätze den noch nicht beglückt 
Aria: Immerhin wird mein Sinn 
(uit: VI moralische Kantaten, Hamburg ca. 1736) 

Programma onder voorbehoud

Biografie

Kristen Witmer sopraan 
Thomas Triesschijn blokfluit 
Aljosja Mietus klavecimbel, orgel 

Kristen Witmer studeerde Klassieke Zang aan de Tokyo University of Arts en Oude Muziek Zang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ze tevens haar Masters behaalde.
Kristen treedt als soliste op met gerenommeerde dirigenten en ensembles als de Nederlandse Bachvereniging, Bach Collegium Japan en Collegium Vocale Gent. Ze trad op in vele internationale muziekfestivals waaronder Salzburg Festival, Festival Oude Muziek Utrecht, Berkeley Festival San Francisco, Festival de Saintes, Boston Early Music Festival en het Internationaal Kamermuziekfestival van Janine Jansen. Dit seizoen verscheen Kristen als Eudirice en Speranza in Monteverdi's opera L'Orfeo in samenwerking met de Nederlandse Reisopera.

Thomas Triesschijn (Nederland, 1992) kreeg op zevenjarige leeftijd zijn eerste muziek- en blokfluitlessen van Willem Blonk. In 2005 stapte hij over naar de School voor Jong Talent (SvJT) van het Koninklijk Conservatorium (KC) in Den Haag. Daar voltooide hij in 2010 zijn vwo-opleiding die hij combineerde met zijn blokfluitstudie bij Dorothea Winter. Thomas richt zich zowel op het uitvoeren van oude muziek als het hedendaags blokfluitrepertoire. Sinds 2011 vormt Thomas een vast duo met klavecinist Aljosja Mietus. In 2016 breiden zij het duo uit tot een kwartet onder de naam The Counterpoints. Met ensemble The Counterpoints speelde Thomas in de finale van de Göttingen Händel Competition en de York Early Music International Young Artists Competition in 2017. In januari 2018 debuteerden ze in het Koninklijk Concertgebouw.

Aljosja Mietus (Nederland, 1990) begon op zijn achtste jaar met pianolessen en maakte op zijn twaalfde jaar de overstap naar het klavecimbel. Hij volgde lessen bij Menno van Delft en later bij Tilman Gey. Nadat het behalen van zijn gymnasiumdiploma begon hij aan een bachelor Godgeleerdheid aan de Universiteit Leiden die hij in 2012 afrondde. Nog tijdens deze studie begon hij aan het Koninklijk Conservatorium met een bachelor Klavecimbel bij Jacques Ogg en Basso Continuo bij Patrick Ayrton. Direct aansluitend begon hij met een Master of Music Klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium bij Jacques Ogg en Kris Verhelst, waarvoor hij in 2016 met een 9 afstudeerde. Sinds 2011 vormt hij een vast duo met blokfluitist Thomas Triesschijn met wie hij in 2016 ensemble The Counterpoints oprichtte. Daarmee was hij finalist in het York Early Music Festival 2017 en het Göttingen International Händel Festival 2018.

Komende concerten
ma okt 05 19.00

Rotterdam, Laurenskerk

LUCIE HORSCH & THOMAS DUNFORD

Duur: circa 60 minuten / Barok (SOM)

ma okt 05 21.00

Rotterdam, Laurenskerk

LUCIE HORSCH & THOMAS DUNFORD

Duur: circa 60 minuten / Barok (SOM)

do okt 08 20.15

Westzaan, Zuidervermaning

DARIA SPIRIDONOVA

Duur: circa 70 minuten / Barok (SOM)

do okt 08 20.15

Westzaan, Zuidervermaning

DARIA SPIRIDONOVA : IL DOLCE CONFORTO / FRANZISKA FLEISCHANDERL: PLUTO ENSEMBLE / MARNIX DE CAT

Westzaan / Abonnement

do okt 08 20.15

Westzaan, Zuidervermaning

DARIA SPIRIDONOVA : IL DOLCE CONFORTO / FRANZISKA FLEISCHANDERL: PLUTO ENSEMBLE / MARNIX DE CAT

Westzaan / Najaarsabonnement

Mogen we iets vragen?
Wegens het coronavirus verloopt uw concertbezoek anders dan normaal.


Antwoord is verplicht