a nocte temporis & Le Chœur de Chambre de Namur / Reinoud van Mechelen

Vriendenconcert: Clérambault de grande ampleur
vrijdag 04 september 2020 20:00
Prijzen:

Normaal 1: € 39 / 2: € 37 / 3: € 35 | Vriend 1: € 29 / 2: € 27 / 3: € 25 | CJP/U-Pas/Student € 10 (exclusief transactiekosten)

OVER HET CONCERT:

Na de veelgeprezen opname van de cantates van Nicolas Clérambault stelt a nocte temporis een programma voor met muziek van dezelfde componist, zij het in aanzienlijk grotere bezetting: Te Deum, La muse de l’opéra en L’histoire de la femme adultère. Drie werken waarin de componist zijn talent voor drama op telkens een andere manieren toont.

De hymne Te Deum was in Frankrijk al verschillende keren op muziek gezet (door onder anderen Lully, Charpentier en Delalande) op het moment dat Clérambault zijn versie presenteerde. Hij etaleert er een grote fijnzinnigheid en harmonische sensibiliteit die steeds ten dienste staat van de tekst en de over te dragen boodschap.

In La muse de l’opéra zet de componist een relatief klein orkest maximaal in, door gebruik te maken van specifieke klankkleuren, zoals trompetten en pauken. Deze profane cantate voor solostem verbeeldt verschillende scènes uit een mensenleven, variërend van een lieflijke musette tot een woeste storm.  L’histoire de la femme adultère evoceert het Bijbelverhaal waarin Jezus en de Schriftgeleerden en Farizeeën botsen over de vraag of een vrouw die op heterdaad is betrapt op overspel, gestenigd zou moeten worden. Jezus hekelt de hypocrisie van de beschuldigers en antwoordt: ‘Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen’. Clérambault verklankt deze passage met een overvloedig pallet aan emoties.

KORTING VOOR VRIENDEN
Wij nodigen u als Vriend graag uit om bij dit concert in het Festival Oude Muziek 2020 aanwezig te zijn, en bieden u een aantrekkelijke korting aan.
NB: Vrienden die € 160 of meer doneren, ontvangen in april een aparte uitnodiging voor twee personen.

Word Vriend
Meer...

PROGRAMMA

Louis-Nicolas Clérambault 1676-1749
L’histoire de la femme adultère
La muse de l’opéra
Te Deum

Programma onder voorbehoud

Musici

Reinoud Van Mechelen countertenor en muzikale leiding
Rachel Redmond sopraan
Guy Cutting tenor
Geoffroy Buffière bas

a nocte temporis orkest
Chœur de Chambre de Namur koor

Cantates Francaises

Iets voor u?
za apr 18 11.00

Zutphen, binnenstad

Klavieren in Zutphen

Dagkaart / Romantiek

za apr 18 11.00

Zutphen, binnenstad

Klavieren in Zutphen

Ochtend + middag / Romantiek

za apr 18 20.00

Zutphen, binnenstad

Klavieren in Zutphen

Avondconcert / Romantiek