Coro e Orchestra Ghislieri / Giulio Prandi

Vriendenconcert 2019: Het magistrale stemmenspel van Pergolesi en Jommelli
zaterdag 24 augustus 2019 20:00
Prijzen:

Vriend € 29 / € 27 / € 25 (exclusief transactiekosten)

OVER HET CONCERT:

In een festival dat is gewijd aan Napels kan Giulio Prandi naar hartenlust aan het schatgraven. De Italiaanse dirigent, expert op het gebied van grote werken voor koor en orkest uit de late barok, wordt artist in residence tijdens het komende Festival Oude Muziek. Met vocaal-instrumentale meesterwerken van Pergolesi en Jommelli op de lessenaars verzorgt Prandi met zijn Coro e Orchestra Ghislieri het Vriendenconcert van het Festival Oude Muziek Utrecht 2019.

Giovanni Battista Pergolesi behoort vandaag tot de sterkste muzikale exportproducten van Napels. Zijn Mis in D is een schitterende illustratie van een compositiepraktijk die zich in Napels heeft ontwikkeld: een theatraal stemmenspel tussen solisten, ensembles en koor. Pergolesi’s tijd- en stadsgenoot Niccolò Jommelli koos voor een internationale carrière. Zijn Dixit Dominus is een uitgelezen voorbeeld van de rijke stile nuovo. Giulio Prandi en zijn Coro e Orchestra Ghislieri leiden de ontdekkingstocht door de glorieuze bladzijden van deze twee festivalambassadeurs: een spirituele tocht vol expressieve hoogtepunten.

KORTING VOOR VRIENDEN
Wij nodigen u als Vriend graag uit om bij dit concert in het Festival Oude Muziek 2019 aanwezig te zijn, en bieden een stevige korting.
NB: Vrienden die € 160 of meer doneren, ontvangen in april een aparte invitatie voor twee personen.

Word Vriend
Meer...