Klavieren in Zupthen: Avondconcert

Wyneke Jordans & Leo van Doesselaar
zaterdag 18 april 2020 20:00
Afgelast
Prijzen:

Afgelast

OVER HET CONCERT:

‘Hij zou een schitterend pianist kunnen zijn, als hij maar wilde stoppen met dat eindeloze componeren....,’ verzuchtte Brahms’ eerste muziekleraar. Gelukkig had de jongen genoeg talent om in beide te excelleren. 
Dat de tweede editie van Klavieren in Zutphen aan Brahms is opgedragen, wekt dan ook geen verbazing. De feestelijk volle concertdag, georganiseerd in samenwerking met de Geelvinck Muziek Musea, strekt van aubade op het orgel, via wandelconcerten in de historische binnenstad tot een vierhandig vaarwel. Klavierhelden als Elske te Lindert, Artem Belogurov, Carla Rovirosa, Rani Orenstein, Els Biesemans en Wyneke Jordans en Leo van Doeselaar zijn de ambassadeurs voor Brahms’ oersterke oeuvre.

Het Geelvinck Muziek Museum Zutphen heeft op 4 november 2019 zijn deuren definitief moeten sluiten. Aangezien de concertlocatie en de historische instrumenten van het minifestival Klavieren in Zutphen hierdoor wegvallen, kan deze feestelijke dag helaas niet doorgaan. Onze excuses voor het ongemak.

komende concerten
za apr 18 11.00

Zutphen, binnenstad

Klavieren in Zutphen

Dagkaart / Romantiek

za apr 18 11.00

Zutphen, binnenstad

Klavieren in Zutphen

Ochtend + middag / Romantiek

za apr 18 20.00

Zutphen, binnenstad

Klavieren in Zutphen

Avondconcert / Romantiek

di apr 21 20.00

Maastricht, Theater aan het Vrijthof

Cappella Amsterdam / Daniel Reuss

Duur: 70 min / Renaissance