Vriendenaanbiedingen

nog geen vriend?

Let op: deze aanbiedingen zijn alleen geldig voor Vrienden. Wilt u de oude muziek een warm hart toedragen en profiteren van de vele voordelen, waaronder een bestelvoorsprong en vier keer per jaar het Tijdschrift Oude Muziek? Word Vriend!HÄNDEL: PARNASSO IN FESTA
LA CETRA O.L.V. ANDREA MARCON
PENTATONE PTC 5186643 (2 CD'S)

Dit is Händel de theaterman op zijn best. De levendige uitvoering door koor en orkest van La Cetra laat weinig wensen onvervuld. Andrea Marcon staat garant voor een combinatie van klaarheid en zuidelijke zindering.

Normale prijs ca. € 35
Vriendenprijs € 30


TINCTORIS: SECRET CONSOLATIONS
LE MIROIR DE MUSIQUE O.L.V. BAPTISTE ROMAIN
RICERCAR RIC 380

Baptiste Romain streeft met zijn ensemble naar een maximale verscheidenheid in de bezettingen: vocaal, instrumentaal en mengvormen wisselen elkaar af. De zangers vormen een hecht en fijn genuanceerd ensemble.

Normale prijs ca. € 23
Vriendenprijs € 19


EEN NIEUWE LIEDT WY HEVEN AEN – LUTHER IN THE NETHERLANDS
CAMERATA TRAJECTINA
GLOBE RECORDS 5270

Camerata Trajectina gaat, na het treurige verlies van Louis Grijp en Erik Beijer, door op de weg die het ensemble succesvol bewandelde. Met een aantal nieuwe musici handhaaft Camerata Trajectina het hoge uitvoeringsniveau van vorige producties.

Normale prijs ca. € 21
Vriendenprijs € 18


LOCKE, PURCELL, DRAGHI E.A.: A FANCY FANTASY ON ENGLISH
RACHEL REDMOND, LE CARAVANSÉRAIL, BERTRAND CUILLER
HARMONIA MUNDI HMM 902296

Bertrand Cuiller stelde een mooi programma samen met Engelse theatermuziek van bekende en minder bekende componisten. In Rachel Redmond heeft hij bovendien een zangeres met een ontwapenende theatrale voordracht gevonden.

Normale prijs ca. € 23
Vriendenprijs € 18


TYE: COMPLETE CONSORT MUSIC
PHANTASM
LINN RECORDS CKD 571

De luisteraar tuimelt van de ene verrassing in de andere. De virtuoze musici van Phantasm hebben de neiging op hun vedels de scherpe kantjes enigszins glad te strijken, maar met hun homogene samenspel laten ze horen dat deze muziek behalve geestig en ontregelend ook van een sonore schoonheid kan zijn.

Normale prijs ca. € 23
Vriendenprijs € 19


POPMA VAN OEVERING: SUITTES VOOR’T CLAVIER
BOB VAN ASPEREN
AEOLUS AE10144

Het eerste opus van Reijnold Popma van Oevering verdient onze belangstelling als de eerste gedrukte Nederlandse klavecimbelsuites, bovendien direct al expliciet gebruikmakend van twee klavieren. Tegelijkertijd bijt de componist met zijn op ongeveer zeventienjarige leeftijd geschreven bundel het spits af van een universele navolging van het genre dat Engelse suite heet.

Normale prijs ca. € 23
Vriendenprijs € 19

nog geen vriend?

Let op: deze aanbiedingen zijn alleen geldig voor Vrienden. Wilt u de oude muziek een warm hart toedragen en profiteren van de vele voordelen, waaronder een bestelvoorsprong en vier keer per jaar het Tijdschrift Oude Muziek? Word Vriend!