Vriendenaanbiedingen

nog geen vriend?

Let op: deze aanbiedingen zijn alleen geldig voor Vrienden. Wilt u de oude muziek een warm hart toedragen en profiteren van de vele voordelen, waaronder een bestelvoorsprong en vier keer per jaar het Tijdschrift Oude Muziek? Word Vriend!HÄNDEL: PARNASSO IN FESTA
LA CETRA O.L.V. ANDREA MARCON
PENTATONE PTC 5186643 (2 CD'S)

Dit is Händel de theaterman op zijn best. De levendige uitvoering door koor en orkest van La Cetra laat weinig wensen onvervuld. Andrea Marcon staat garant voor een combinatie van klaarheid en zuidelijke zindering.

Normale prijs ca. € 35
Vriendenprijs € 30

TINCTORIS: SECRET CONSOLATIONS
LE MIROIR DE MUSIQUE O.L.V. BAPTISTE ROMAIN
RICERCAR RIC 380

Baptiste Romain streeft met zijn ensemble naar een maximale verscheidenheid in de bezettingen: vocaal, instrumentaal en mengvormen wisselen elkaar af. De zangers vormen een hecht en fijn genuanceerd ensemble.

Normale prijs ca. € 23
Vriendenprijs € 19

EEN NIEUWE LIEDT WY HEVEN AEN – LUTHER IN THE NETHERLANDS
CAMERATA TRAJECTINA
GLOBE RECORDS 5270

Camerata Trajectina gaat, na het treurige verlies van Louis Grijp en Erik Beijer, door op de weg die het ensemble succesvol bewandelde. Met een aantal nieuwe musici handhaaft Camerata Trajectina het hoge uitvoeringsniveau van vorige producties.

Normale prijs ca. € 21
Vriendenprijs € 18

POPMA VAN OEVERING: SUITTES VOOR’T CLAVIER
BOB VAN ASPEREN
AEOLUS AE10144

Het eerste opus van Reijnold Popma van Oevering verdient onze belangstelling als de eerste gedrukte Nederlandse klavecimbelsuites, bovendien direct al expliciet gebruikmakend van twee klavieren. Tegelijkertijd bijt de componist met zijn op ongeveer zeventienjarige leeftijd geschreven bundel het spits af van een universele navolging van het genre dat Engelse suite heet.

Normale prijs ca. € 23
Vriendenprijs € 19

LHÉRITAGE DE RAMEAU
ENSEMBLE LES SURPRISES O.L.V. LOUIS-NOËL BESTION DE CAMBOULAS
AMBRONAY AMY 050

Deze cd van Bestion de Camboulas’ ensemble is een experimentele ode aan de innovator Rameau. De organist Yves Rechsteiner bewerkte Rameau’s melodieën tot drie complete orgelconcerten. Extra spannend is het gebruik van het mooie, overweldigende Clicquot-orgel in Souvigny bij Moulins.

Normale prijs ca. € 20
Vriendenprijs € 16

MONTEVERDI: CLORINDA E TANDREDI. LOVE SCENES
VOCALE SOLISTEN, CANTAR LONTANO O.L.V. MARCO MENCOBONI
GLOSSA GCD 923512

Op deze cd zijn uiteenlopende liefdesscènes verzameld die Monteverdi in de laatste twintig jaar van zijn leven heeft gecomponeerd. Middelpunt en hoogtepunt vormt Il combattimento di Tancredi e Clorinda.

Normale prijs ca. € 23
Vriendenprijs € 19

HÄNDEL: DIXIT DOMINUS; BACH: MAGNIFICAT
VOX LUMINIS O.L.V. LIONEL MEUNIER
ALPHA 370

Vrijwel alles wat de bas Lionel Meunier en zijn ensemble Vox Luminis aanraken, verandert in goud. De nieuwste cd is gewijd aan het Magnifi cat van Bach en het Dixit Dominus van Händel. Met een bescheiden equipe weet Meunier maximaal reliëf in het muzikale landschap aan te brengen, van jubelende koren tot de intiemste aria’s.

Normale prijs ca. € 23
Vriendenprijs € 19

TELEMANN: QUATUORS PARISIENS
NEVERMIND
ALPHA299

Na de eerste cd Conversations, met muziek van Quentin en Guilleman, presenteert Nevermind nu zijn tweede cd, met daarop een programma dat het ensemble begin 2016 al in het Seizoen Oude Muziek presenteerde. Met Anna Besson (traverso), Louis Creac’h (viool), Robin Pharo (viola da gamba) en Jean Rondeau (klavecimbel), speelt Nevermind de Parijse kwartetten van Telemann. De Hamburgse muziekdirecteur componeerde deze kwartetten in 1737, tijdens een bezoek aan de Franse hoofdstad.

Normale prijs ca. € 23
Vriendenprijs € 19

CIPRIANO DE RORE: PORTRAIT OF THE ARTIST AS A STARVED DOG
GRAINDELAVOIX O.L.V. BJÖRN SCHMELZER
GLOSSA PLATINUM GCD P32114

Graindelavoix blijft in alle opzichten raadselachtig, honderd procent met opzet, en deze cd is geen uitzondering. Wie iets wil begrijpen van de titel moet de fascinerende toelichting van artistiek leider Björn Schmelzer lezen: de hongerige hond in kwestie symboliseert een soort goddelijke trance in een prent van Dürer, die hij gespiegeld ziet in een portret van De Rore. Op basis van die projectie van een divino furioso gaat Graindelavoix aan de slag met de madrigalen. Dit is een prachtig componistenportret.

Normale prijs ca. € 23
Vriendenprijs € 19

nog geen vriend?

Let op: deze aanbiedingen zijn alleen geldig voor Vrienden. Wilt u de oude muziek een warm hart toedragen en profiteren van de vele voordelen, waaronder een bestelvoorsprong en vier keer per jaar het Tijdschrift Oude Muziek? Word Vriend!