Nalaten

Draag bij aan de toekomst van Oude Muziek
Wilt u de oude muziek ook na uw overlijden blijven steunen? U kunt dit regelen door het op te nemen in uw testament. Er zijn daarbij twee mogelijkheden: het legaat of de erfstelling.

Legaat
Als u in uw testament een legaat opneemt ten gunste van Stichting Vrienden Oude Muziek, komt na uw overlijden een bepaald bedrag of bepaalde zaken aan de stichting ten goede. In het testament bepaalt u welk bedrag of welke zaak/zaken u aan SVOM nalaat.

Erfstelling
Bij een erfstelling benoemt u SVOM tot een van uw erfgenamen. Zij ontvangt dan een deel van uw nalatenschap. De omvang van wat u nalaat is afhankelijk van de grootte van uw nalatenschap, van het aantal mede-erfgenamen en van de verhouding waarin zij van u erven (u hoeft niet alle erfgenamen voor een gelijk deel te benoemen).

Geen erfbelasting
Ook bij nalaten geldt dat dit aan de Stichting Vrienden Oude Muziek voor de erfbelasting fiscaal vriendelijk kan gebeuren, omdat zij is aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI). De stichting betaalt daarom geen erfbelasting, zodat al hetgeen u nalaat rechtstreeks ten goede komt aan SVOM.

Vragen?
Uw notaris kan u meer vertellen over nalaten. Desgewenst kunt u contact opnemen met een van de notarissen verbonden aan het kantoor Hermans & Schuttevaer Notarissen N.V. te Utrecht (www.herschut.nl / 030-233 66 99). Zij informeren u graag verder.

Het spreekt voor zich dat de Organisatie Oude Muziek voor u klaar staat om u persoonlijk en in alle discretie te adviseren en te begeleiden. De beste manier om de oude muziek een mooie toekomst te garanderen.

Steun ons

Zit u graag op de beste plaats en wilt u met korting naar onze concerten? Houdt u van oude muziek en vindt u het belangrijk om talent te steunen? Word dan Vriend van de oude muziek. Vanaf € 40 per jaar bent u al Vriend.

Schenk belastingvrij

Leg uw donatie vast in een onderhandse akte en schenk belastingvrij.