MAAK KANS OP VRIJKAARTEN

Le Concert Spirituel (ma 28 aug)

'Zo God voor ons is, wie zal tegen ons zijn?' Met die leus trok de katholieke kerk midden zestiende eeuw ten strijde tegen de reformatoren. Terwijl intern werd geschaafd aan doctrine en liturgie, maakten kunstenaars als Bernini en Borromini de contrareformatie tastbaar. De muzikale tegenhanger van deze pronkstukken is de welluidende polyfonie van Palestrina en de Romeinse School.

Op maandag 28 augustus presenteert het Franse ensemble Le Concert Spirituel een programma rondom de Romeinse meerkorigheid. Festivaldirecteur Xavier Vandamme: 'Er staat altijd iets bijzonders te gebeuren als Hervé Niquet en zijn Le Concert Spirituel naar Utrecht komen. Niquet is gewoon waanzinnig goed in het organiseren van grootse concerten en ruimtelijke effecten en komt steeds met de meest (te) gekke ideeën. Dit is er weer zo eentje. Veel musici, veel power!'

Speciaal voor abonnees van Geschiedenis Magazine stelt het Festival Oude Muziek 10x2 vrijkaarten beschikbaar voor dit concert op maandag 28 augustus om 20.00 uur in TivoliVredenburg, Utrecht. Wilt u kans maken? Vul dan hieronder het formulier in.

DOE MEE

en maak kans op vrijkaarten voor Le Concert Spirituel op 28 augustus

Meer...